Обединеното кралство е готово да започне клинични изпитвания, за да

...
Обединеното кралство е готово да започне клинични изпитвания, за да
Коментари Харесай

Лондон ще тества лечение с кръвна плазма на пациенти със COVID-19

Обединеното кралство е готово да стартира клинични изпитвания , с цел да разбере дали кръвната плазма, събрана от донори, които са се възстановили от COVID-19, би била ефикасна за лекуване на пациенти, които към момента се борят с заболяването, показва държавното управление на Обединеното кралство в известие за пресата.
 Франция тества лекуване на COVID-19 с вливане на кръвна плазма
Франция тества лекуване на COVID-19 с вливане на кръвна плазма

Едни от първите пациенти в страната дадоха собствен " материал " за тестванията

Националната здравна работа (NHS) изясни, че плазмата, взета от възобновени пациенти, съдържа антитела, които разпознават вируса и може да понижи неговия напредък. Процесът лишава към 45 минути и обезпечава две единици плазма за подаяние, които също могат да бъдат замразени и съхранявани за всяка бъдеща потребност.

Ако тестванията се окажат ефикасни, Националната здравна работа съобщи, че ще доставя до 10 000 единици плазма седмично, което би трябвало да е задоволително за лекуване на 5000 пациенти с COVID-19 седмично .

" Тази световна пандемия е най-голямата незабавна обстановка за публичното здраве, с която се сблъсква това потомство и вършим безусловно всичко допустимо, с цел да го победим ", съобщи министърът на опазването на здравето и обществените грижи Мат Ханкок.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР