Обединеното кралство да проведе предсрочни избори на 12 декември. За

...
Обединеното кралство да проведе предсрочни избори на 12 декември. За
Коментари Харесай

Камарата на общините одобри предсрочен вот във Великобритания на 12 декември

Обединеното кралство да организира предварителни избори на 12 декември. За това гласоподаваха депутатите довечера, съобщи BBC.

С разлика от 438 гласа към 20, Камарата на общините утвърди законопроект, който проправя пътя към първите избори през декември от 1923 година.

Законопроектът следва да бъде утвърден от Камарата на лордовете, само че може да стане закон до края на седмицата.

Ако това се случи, ще има петседмична акция до избирателен ден.

Британският министър председател Борис Джонсън завоюва авансово утвърждение за провеждането на предварителни избори.

Това стана ясно след извършеното разискване без гласоподаване на второ четене в английския парламент.

Припомняме, че по-рано през днешния ден държавното управление загуби при процедурно гласоподаване на законопроекта за предварителни избори, което значи, че Камарата на общините ще прегледа препоръчани от опозицията ремонти.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че ЕС27 публично утвърди отлагането на Брекзит, само че предизвести, че отсрочката " може би е последната ".

Брекзит е отсрочен до 31 януари 2020 година.

В публично известие на Европейския съвет се споделя, че са приели решение за отсрочване на Брекзит до 31 януари 2020 година за одобрение на съглашението за овакантяване. Брекзит може да се случи и по-рано на 1 декември 2019 година и 1 януари 2020 година, в случай че съглашението бъде утвърдено и от двете страни. През този интервал Англия остава страна членка с всички права и отговорности, заложени в договорите и законите на Европейски Съюз.

Решението е взето единомислещо от Европейския съвет посредством писмена процедура и със единодушието на Англия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР