Обединено училище Христо Ботев“ в с. Калугерово вече ползва електронен

...
Обединено училище Христо Ботев“ в с. Калугерово вече ползва електронен
Коментари Харесай

Училището в Калугерово каза сбогом на бумагите

Обединено учебно заведение „ Христо Ботев “ в с. Калугерово към този момент употребява електронен дневник. Училището е едно от първите в страната, които минаха напълно на цифрово ръководство на учебно-възпитателния развой. Подробно за новата система " Школо " описа с шефа Наташа Петрова.

Ние имаме упоритостта да бъдем водеща просветителна институция в община Лесичово и държим на мнението на хората, желаеме да ни възприемат като съвременно и напредничаво учебно заведение. Затова е значимо да обърнем повече внимание на общуването с родителите, желаеме те да знаят всичко, което се случва с децата им всеки ден. Ето за какво с сътрудниците се събрахме и взехме решение да въведем електронен дневник, тъй като той разрешава елементарно и бързо другарство. Така се оказа, че сме попаднали в групата на 70-те най-модерни учебни заведения в страната, които напълно са цифровизирали ръководството на процесите в учебно заведение, показа директорката му. Наташа Петрова акцентира, че всички са доста удовлетворени от новия метод на отбелязване на оценки и отсъствия.

Още преди първата родителска среща множеството деца и родители се бяха записали в shkolo.bg, а предходната седмица ги запознахме и по-подробно с потреблението му, заяви госпожа Петрова. Тя посочи, че електронният дневник е уебсайт, който служи за образуване на учебната активност. Чрез него изцяло автоматизирано и мигновено се уведомяват родителите за всички резултати и събития, свързани с техните деца в учебно заведение. Така, въпреки че хората са заети, са спокойни, тъй като незабавно схващат какво прави детето им денем и не се постанова за всяка дреболия да звънят по телефона или да пътуват до учебното заведение.

Преди учениците постоянно губеха или не посочваха бележниците у дома. Сега майката и бащата нямат потребност от това – те единствено ревизират всичко на телефона си или на преносимия компютър. Децата се усещат горди от положителните оценки, а при забележка незабавно трансформират държанието си. Ефектите са доста, само че най-важно е, че се усъвършенства дисциплината, понижава броят на отсъствията, покачва се съпричастността на родителите, тъй като се усещат ангажирани. Повишава се имиджът на учебното заведение, а и на общината, разяснява директорката на учебното заведение Наташа Петрова. По думите й дневникът е извънредно елементарен за потребление. Достатъчно е да имате достъп до интернет. Всеки родител и възпитаник може да види настоящите си оценки, типа на изпитването (устно, тест, класна работа и т.н.), отсъствията от часовете (извинени, неизвинени), забележки от преподавателите, похвали, осъществяването на домашната работа.
Вижда се седмичното разписание на часовете, графикът за контролни и класни работи, за родителските срещи.
Автоматично излиза междинният триумф по предмети, наставнически срещи, осъществяване на заложени домашни, виждат се мнения за работата му в ЦДО, извънкласни действия, получават и персонално известие, при потребност могат да изпращат известие на учителя.

Платформата е изцяло безвъзмездна за учебното заведение и за възпитаници и родители, сподели още Наташа Петрова.

Източник и фотоси: Информационен център Калугерово
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР