Обединеният транспортен бранш взе решение да не провежда извънреден протест

...
Обединеният транспортен бранш взе решение да не провежда извънреден протест
Коментари Харесай

Превозвачите отменят неделния си протест в София

Обединеният транспортен отрасъл взе решение да не организира ексклузивен митинг на 15 май (неделя) в София. Превозвачите ще се съобразят с двете огромни спортни събития в столицата в същия ден. Тогава ще се проведат финалът за Купата на България сред „ Левски” и ЦСКА на Националния стадион “Васил Левски” и благотворителният полумаратон, в които се чака да се включат десетки хиляди почитатели и участници. По този метод превозвачите демонстрират още веднъж, че са подготвени на диалогичност и не желаят да пречат целеустремено на жителите, оповестяват от Съюза на интернационалните превозвачи.

Вчера Обединеният транспортен отрасъл взе единомислещо решение да почете молбата на министъра на образованието акад. Николай Денков да не попречва придвижването на учениците до учебно заведение в деня на огромния народен митинг 18 май, когато се организира и държавният зрелостен изпит по български език и литература. Затова протестните дейности ще стартират след 9.00 часа сутринта. Превозвачите приканват към положителния им образец да се причислят отговорно и всички други протестиращи.

“Тези жестове на благосклонност от наша страна потвърждават нашата конструктивност и подготвеност на разговор. В същото време ние сме твърдо решени да отстояваме както нашите законни и обективни претенции, по този начин и законното си право на митинг на 18 май. Надяваме се, че тогава ще получим почитание и поддръжка от необятната общност, както и че този път управляващите няма да се пробват да пречат на нас да изразим свободно позицията си”, пишат представителите на транспортния отрасъл.

От там в този момент ще насочат всички свои старания и запаси точно към огромния митинг на 18 май, когато ще слагат още един път своите претенции за понижаване с 50% на акциза на горивата и отпадане на биокомпонентът за 6 месеца, както и за мораториум върху готвеното нарастване на размера и обсега на тол таксите от 1 юли 2022 година и обезпечаване на нужните средства за гарантиране на транспортната услуга на българските жители.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР