Обединеният корейски отбор загуби първия си мач от олимпийския турнир

...
Обединеният корейски отбор загуби първия си мач от олимпийския турнир
Коментари Харесай

И обединената Корея не успя да спре Швейцария

Обединеният корейски тим загуби първия си мач от олимпийския шампионат по хокей на лед за дами. Домакините на зимните игри отстъпиха с 0:8 на краткотрайния водач в група " Б " Швейцария, до момента в който Швеция е на второ място след победа с 2:1 против Япония.

Корейките насочиха единствено три удара през първите 20 минути на историческия мач, само че това не беше най-важното в тази ситуация. Те получаваха овации и бяха окуражавани от аудитория всякога, когато се докоснеха до шайбата. Това ги окуражи и те съвсем поведоха, само че удар на Со-джин Хан се отклони от щангата рано в мача.

Изстрел на севернокорейката Су-хьон Йон беше отразен от швейцарската вратарка, а Джи-йон Чой насочи още една шайба към вратата на съперничките. Швейцарките, шести в международната класация, не се затрудниха в дебютния си мач в ПьонгЧанг. Алина Мюлер вкара три гола през първата третина и стартира втората с четвъртата си шайба. Фийби Щенц добави още две за 6:0, а Лара Щадлер се разписа на два пъти в третата част.
" We are one. "

A unified Korean women's hockey team lines up after their debut on Olympic ice. #WinterOlympics pic.twitter.com/0P241KCBz1
— Olympic Hockey on NBC (@NHLonNBCSports) February 10, 2018

Турнир по хокей на лед за дами от зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, мачове от груповата фаза:

група " Б ":
Швейцария - Корея 8:0
Япония - Швеция 1:2

1. Швейцария 1 1 0 8:0 3 точки
2. Швеция 1 0 1 2:1 3
3. Япония 1 0 1 1:2 3
4. Корея 1 0 1 0:8 3

група " А " в неделя:
Финландия - Съединени американски щати
Канада - Олимпийски спортисти от Русия (ОСР)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР