Обединените в обща кауза клубове обсъждат три кандидатури за поста,

...
Обединените в обща кауза клубове обсъждат три кандидатури за поста,
Коментари Харесай

Инциативния комитет за промени в българския волейбол обяви исканията си

Обединените в обща идея клубове разискват три кандидатури за поста, който през последните близо 20 години се оглавява от Данчо Лазаров. В рамките на две седмици ще бъде оповестено публично и съответно име.

Клубовете упорстват за генерални промени в ръководството на федерацията - лимитирана мандатност на ръководителя (до два мандата) и слагането на акцент върху развиването на детско-юношеските школи. Според инициативния комитет би трябвало да бъде образуван Управителен съвет от дейни членове, всеки от които да е зает с съответни планове и комисии. Освен това да има изпълнително бюро от експерти със заложени съответни цели за възстановяване работата на федерацията, както и развиването на волейбола в страната.

Инициативен комитет желае промяна на властта във волейбола+27

Инициативният комитет предлага да бъдат основани нови действително работещи комисии към управителния съвет - треньорска, комисия на делегатите, маркетингова и така нататък, които да бъдат подпомагани от един публичен съвет от известни персони във волейбола.
 Любо Ганев: Конфликтът с Данчо Лазаров стартира след международното състезание
Любо Ганев: Конфликтът с Данчо Лазаров стартира след международното състезание

" Обадиха ми се над 100 индивида от понеделник насам, президенти, волейболни деятели, другари да ме поддържат "

Конкретните оферти включват още:

- Активна работа за привличане на спомагателни финансови средства от спонсори

- Превръщането на федерацията в мечтан и благонадежден сътрудник за спонсори и компании, с които работи за обезпечаването на другите си действия

- Създаване на политики и набиране на средства за в допълнение финансово подкрепяне на клубовете

- Открито и транспарантно ръководство на финансите

- Подпомагането на детско-юношеските школи в цялата страна както финансово, по този начин и с образования и основаване на единна методика на работа.

- Търсене на разновидности за повишение на квалификацията на треньорите, които работят както с подрастващи, по този начин и с мъже.

- Подновяване на дейна скаут лига, която да подсигурява спомагателни надпревари и шампионати за подрастващите.

Ето и мненията на някои от лицата в инициативния комитет:
 Снимка 452999
Източник:

Владимир Николов, ВК " Левски София ":

" Вярваме, че е назрял моментът за генерални промени в ръководството на обичания ни спорт. Федерацията може и би трябвало да се ръководи по-отговорно и по-ефективно. Всички клубове имат потребност от една дейна и загрижена управителна организация, която да концентрира старания върху развиването на детско-юношеските школи. Тази федерация би трябвало бъде правилен сътрудник към всички, с които е ангажирана, а точно - клубове, национални тимове и техните управления и екипи, спонсори и сътрудници ".
 Снимка 453001
Източник:

Илия Динков, ВК " Марица " (Пд):

" Този предприемчив комитет се зараждаше в последните месеци, може би и година, като моментът на сформирането му просто съответства с последните събития във федерацията. Това съвпадане надали е инцидентно. Вярваме, че то е показателно за това, че във федерацията в действителност има потребност от възобновяване и слагане на едно ново начало ".
 Снимка 452998
Източник:

Александър Попов, ВК ЦСКА:

" На първо място, бихме желали да забележим основаването на една работеща федерация. Това значи сформирането на изпълнително бюро от експерти, на които са сложени съответни цели за възстановяване на работата на БФВ, както и развиването на волейбола в страната. Работеща федерация значи и съществуването на интензивно работещи комисии към управителния съвет (треньорска, на делегатите, на състезателите, интернационална и т.н.), които дружно с един публичен съвет от изявени персони във волейбола, да работят за основаването на съответни политики, планове и старания целящи подобряването на работата по всички посоки в нашия спорт.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР