Обединените патриоти са внесли днес сигнал до главния прокурор за

...
Обединените патриоти са внесли днес сигнал до главния прокурор за
Коментари Харесай

Обединените патриоти сезираха Цацаров за изказванията на Местан

Обединените патриоти са внесли през днешния ден сигнал до основния прокурор " за това, че Местан и ДОСТ предявиха искания към българската страна за признание на турско малцинство у нас, което е в несъгласие с конституцията и законите на страната ". Това заяви в коридорите на Народно събрание депутатът Юлиан Ангелов.

Считаме, че в Наказателно-процесуален кодекс има задоволително текстове, по които Местан и други политици от неговата партия могат да бъдат подведени под отговорност, изясни той. Според Патриотите тези изявления разделят обществото, ДОСТ разделя българските жители на породист, набожен или различен етнически симптом, което е неприемливо.

Надяваме се българската прокуратура в действителност да вземе ограничения и да потвърди за кого работи Местан и ДОСТ и тази партия да бъде неразрешена в България, а хората, които обслужват непознати национални ползи, да бъдат преследвани от закона, сподели Ангелов. Той напомни, че при образуването на новата групировка на Лютви Местан също са внесли сигнал тя да не бъде записана от съда, тъй като са подозирали, че ще обслужва непознати национални ползи. Това към този момент е явно и факт, разяснява депутатът от Обединените патриоти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР