Обединените патриоти и ДПС трябва да си мерят приказките. Това

...
Обединените патриоти и ДПС трябва да си мерят приказките. Това
Коментари Харесай

Борисов: Патриотите да си мерят приказките

Обединените патриоти и Движение за права и свободи би трябвало да си мерят приказките.

Това е декларирал министър председателят Бойко Борисов по време на политическата академия на младежкото крило на ГЕРБ, която се организира в Хасково.

Премиерът засяга двупосочните обвинявания на съдружните му сътрудници и партията на Ахмед Доган в потребление на език на омразата.

Движение за права и свободи пое курс към „ демонтиране” на ГЕРБ от властта

Цветанов: Вотът на съмнение ще бъде пилеене на време

Борисов се е оповестил „ изрично против” езика на омразата, който се завръща в говоренето на националистите и Движение за права и свободи, оповестиха от пресцентъра на партията.

"Полагаме старания другите етноси в България да живеят допустимо най-добре и в съгласие. Недопустимо е да се приказва кой кого щял да стъпче. Може и с тези изявления да се втвърдява електората и да се реализира краткотраен триумф, само че на Балканите по-страшно от това няма”, счита Борисов, който предизвестява за допустима „ експлозия”.

„ Не забравяйте, че единствено преди 30 година беше Възродителният развой ", предизвести министър председателят, изтъквайки, че партиите приказват от името на гласоподавателите си.

„ Не се наскърбяват Карадайъ и Симеонов, ГЕРБ или Българска социалистическа партия, а всички, които са дали своят вот за нас ", уточни министър-председателят.

Пред младежите на партията си Борисов също посочи, че

ГЕРБ в никакъв случай не са водили диалози за коалиция с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ,

а на конгреса на ръководещите на 26 ноември ще се вземе решение „ да не се прави такава коалиция, до момента в който аз съм ръководител на партията. "

Според него спекулациите за коалиция сред двете огромни партии Българска социалистическа партия и ГЕРБ е част от вътрешните битки в „ столетницата”.

След парламентарните избори през март ГЕРБ предложиха Деница Златева от Българска социалистическа партия да резервира поста си на министър на европредседателството, а водачът на партията Корнелия Нинова да стане ръководител на Народното събрание. Двете оферти бяха отказани от социалистите.

По думите на Борисов, те са били направени в името на стабилността, макар че настоящия министър Лиляна Павлова „ в пъти” превъзхожда Златева.

" Не сме желали никой да купуваме. Стана като приказката: "Ти мен за каква ме мислиш и в случай че ме мислиш за такава, какъв брой даваш? " ,

разяснява Борисов.

В момента от Българска социалистическа партия оферират избор на съмнение към кабинета му поради неналичието на битка с корупцията в страната. Според премиера това ще дискредитира България в навечерието на председателството на Съвета на Европейски Съюз.

Как си показват "национално виновните политици " от Българска социалистическа партия, че ще наподобява България в очите на Европа със служебно държавно управление и в предизборна акция по време на Председателството ни на Съвета на Европейски Съюз ", пита Борисов.

В момента Българска социалистическа партия договаря с Движение за права и свободи и „ Воля”, търсейки поддръжка за вота. От Движение за права и свободи оповестиха, че поемат курс към „ демонтиране” на кабинета поради присъединяване на националистическите обединения в него.

Цветанов: Вотът на съмнение ще бъде пилеене на време

ГЕРБ се събра след Конгреса на Българска социалистическа партия: Мракобесните времена на Българска комунистическа партия

Корнелия Нинова разгласи: събаряне на ГЕРБ и предварителни избори

В Хасково Борисов разяснява и абсурдът в локалните структури на ГЕРБ и отдръпването на поддръжката за кмета Добри Беливанов. В началото на политическия сезон протичащото се в града прерастна в абсурда „ Кумгейт”, включващ обвиняванията към локалния водач Делян Добрев, че е упорствал в общинската администрация основни постове да бъдат заемани от негови родственици и съученици.

В рамките на абсурда Добрев подаде оставка като народен представител, която Борисов като ръководител на партията одобри, тя по-късно беше отхвърлена от депутатите от ГЕРБ.

"Ясно е, че Добри Беливанов мина в различен тим, само че всеки би трябвало да си носи отговорността за решенията.

Делян Добрев е измежду най-умните хора в партията, все пак аз одобрих оставката му, тъй като би трябвало да се научи да носи отговорност.

Но партията се съпротиви. Делян е доста обичан в ГЕРБ ", разяснява министър председателят през днешния ден.

Според него разминаването сред неговото мнение и това на депутатите на ГЕРБ е посочило, че Българска социалистическа партия е единствената „ еднолична лидерска партия”.

Оставката на Добрев не бе призната от депутатите, което сътвори казус непринудено напускащ поста си депутат да бъде заставен да остане в Народното събрание.

„ Трябва да си върнем позициите в Хасково като работим още по-усилено и спечелим безапелационно идващите локални избори тук”, е показал Борисов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР