Обединените Арабски Емирства - ОАЕ забрани вноса на всички пилешки

...
Обединените Арабски Емирства - ОАЕ забрани вноса на всички пилешки
Коментари Харесай

ОАЕ забранява вноса на птичи продукти от България

Обединените Арабски Емирства - ОАЕ забрани вноса на всички пилешки и яйчни артикули от България след разкриване на високопатогенна инфлуенца (грип) по птиците, оповестява The National (базирана в Абу-Даби медия).

Забраната обгръща всички живи домашни, диви и декоративни птици, пилета, яйца за разплод и всички яйчни артикули, които не са термично обработени.

Министерството на измененията в климата и околната среда на ОАЕ разгласи рестрикцията на продуктите след съобщение от Световната организация по опазване на здравето на животните.

Министерството разяснява, че желае да увеличи равнището на сигурност на храните и да обезпечи безвредна храна на потребителите в цялата страна.

На 3 октомври министерството краткотрайно забрани вноса на живи домашни птици, диви и домашни птици от Русия, с цел да предотврати разпространяването на високопатогенен вирус в страната.

Забраната включва и страничните артикули от птици, само че изключва готвените меса.

През август министерството издаде декларация до локалните органи и общини за евакуиране на всички яйца, импортирани от Холандия , с цел да се подсигурява, че пазарите в цялата страна нямат яйца, вероятно инфектирани с фипронил.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР