Обединените арабски емирства - ОАЕ потвърдиха първите случаи на новия

...
Обединените арабски емирства - ОАЕ потвърдиха първите случаи на новия
Коментари Харесай

ОАЕ потвърди 4 случая с коронавирус, пристигнали на международно летище

Обединените арабски емирства - ОАЕ потвърдиха първите случаи на новия китайски вирус , който предизвиква грипоподобни признаци и пневмония, като оповестиха, че лекари лекуват четирима членове на китайско семейство , които преди малко са пристигнали от град в епицентъра на огнището, оповестява АП.

Държавната осведомителна организация на ОАЕ се базира се на Министерството на здравеопазването и предварителната защита, само че няма детайлности къде се лекуват, нито по кое време са пристигнали. ОАЕ, където са и Дубай, и Абу Даби е разпределителен център за полети до целия свят .

Властите на летището в Абу Даби и интернационалното летище в Дубай, най-натовареното в света за интернационалните пътувания, не престават да ревизират пасажери и екипажи на полети от Китай.

Не е ясно по какъв начин фамилията е напуснало Ухан и стигнало до ОАЕ . Китай затвори летището на Ухан и превоза в града предишния четвъртък, с цел да спре разпространяването на вируса. Блокадата по-късно обхвана до 17 града с повече от 50 милиона души .

Служителите на Emirates вземат " всички нужни защитни ограничения в сходство с научните рекомендации, условия и стандарти, утвърдени от Световната здравна организация ", съобщи министерството. " Общото здравословно положение не е причина за безпокойствие. "

Държавните и държавни медии в ОАЕ деликатно оповестиха новините в сряда, наблягайки, че управляващите декларират, че обстановката е под надзор .

Emirates обявиха, че не престават полетите си към Пекин, Гуанджоу и Шанхай, както и до Хонконг .

" Предоставяме маски и дезинфекциращи средства за целия екипаж при полетите ни до Китай ", се споделя в известието на компанията. " Нашият екипаж, който обслужва пасажери с някакви признаци, е посъветван да носи маски на борда. "

А в Казахстан, управляващи взеха решение да преустановят издаването на визи за китайски жители като спомагателна защитна мярка за попречване на разпространяването на ковид. " Издаването на визи за китайски жители е спряно ", се споделя в известието на държавния уебсайт.

От 3 февруари Казахстан приключва въздушните връзки с Китай . От 29 януари прекратява пътническите автобусни транспорти , от 1 февруари стопират и пътническите влакове по направления сред Казахстан и Китай.
 Увеличават се инфектираните от ковид по света, в Германия към този момент са 4
Увеличават се инфектираните от ковид по света, в Германия към този момент са 4

Австралия праща 600 души под карантина на остров и пресъздаде вируса в лаборатория

В същото време, с барикади и пазачи, села в покрайнините на Пекин се затварят за външни лица , за да се предпазят от заразяване с новия ковид . Пътищата се блокират от купчини пръст или нещо друго, което може да спре придвижването, вързани са червени транспаранти и заплашително изглеждащи селяни, носещи маски и червени ленти охраняват, с цел да предотвратят навлизането на външни лица и техни транспортни средства.

Желаещите да преминат би трябвало да потвърдят, че не са пътували до Ухан или други наранени региони. " Ако допуснем един инфектиран, цялото село ще бъде унищожено ", разяснява Чен Шуй, член на селския комитет в провинция Джуангке в провинция Хебей, която граничи с Пекин.

На входа на друго село, Донгоуе, електрически екран демонстрира известие от локалния директорски комитет: " Без събирания, без визити , попречване на заразяване. " " Разяснихме, че хората и колите не могат да влязат в селото ", съобщи ръководителят на локалната комисия Ван Худжийн. " Надяваме се, че това може да отбрани нашето население, а също и да помогне на страната . "

Ли Шулин, началник на комитета в село Датун, съобщи, че всяка общественост с сходни размери в района употребява същата тактичност и че тази година лунната нова година, която стартира предходната седмица, има доста друго чувство от предходните години. " Хората стопираха да посещават новогодишни празненства. Повечето от тях останаха вкъщи ".

 Коронавирусът принуди British Airways да анулира полетите до и от Китай за 2 месеца
Коронавирусът принуди British Airways да анулира полетите до и от Китай за 2 месеца

До момента минимум 132 души са умряли от ковид, а повече от 6000 са заразени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР