Обединените арабски емирства, Казахстан, Коста Рика, Мексико, Португалия и Словения

Обединените арабски емирства, Казахстан, Коста Рика, Мексико, Португалия и Словения ...

Шест държави създадоха коалиция на щастието.


Обединените арабски емирства, Казахстан, Коста Рика, Мексико, Португалия и Словения създадоха "Глобална коалиция на щастието".

Решението беше обявено по време на провеждащата се в Дубай Шеста световна правителствена среща на върха, посветена на въпросите на ефективното държавно управление и на внедряването на съвременни технологии в различни сфери на живота.

В престижния форум участват над 4000 делегати от 140 страни, включително лидери на международни организации, представители на ръководството на водещи научно-технически структури и на технологични корпорации от цял свят.

На церемонията по подписването на споразумението за създаване на Глобалната коалиция на щастието беше премиерът на Обединените арабски емирства и управник на емирство Дубай Мухамед бен Рашин Ал Мактум, под чийто патронаж се провежда форумът. Документът бе подписан от министри от шестте страни, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

"Светът се нуждае от нови форми на коалиции, които да работят за благополучието и щастието на народите. Дойде време да се обединят усилията на правителствата за формиране на нови подходи и механизми, които да позволят да се постигне щастие за хората и да се подобри качеството на живота им", каза Мактум. 

Новата коалиция, посочи той, е "възможност за членовете й да обменят идеи и опит, а също да се поучат от нашия опит и да се покаже как в ОАЕ гледат на щастието като крайна цел на дейността на всяко правителство".

Според него "инвестициите в щастието гарантират безопасност, мир и съвместно съществуване между народите, щастието противостои на ненавистта и екстремизма".

Източник: offnews.bg