Обединените арабски емирства, Казахстан, Коста Рика, Мексико, Португалия и Словения

...
Обединените арабски емирства, Казахстан, Коста Рика, Мексико, Португалия и Словения
Коментари Харесай

Шест държави създадоха коалиция на щастието

Обединените арабски емирства, Казахстан, Коста Рика, Мексико, Португалия и Словения сътвориха " Глобална коалиция на щастието ".

Решението беше оповестено по време на провеждащата се в Дубай Шеста международна държавна среща на върха, отдадена на въпросите на ефикасното държавно ръководство и на внедряването на модерни технологии в разнообразни сфери на живота.

В влиятелния конгрес вземат участие над 4000 делегати от 140 страни, в това число водачи на интернационалните организации, представители на управлението на водещи научно-технически структури и на софтуерни корпорации от целия свят.

На церемонията по подписването на съглашението за основаване на Глобалната коалиция на щастието беше министър председателят на Обединените арабски емирства и властник на емирство Дубай Мухамед бен Рашин Ал Мактум, под чийто патронаж се организира форумът. Документът бе подписан от министри от шестте страни, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Светът се нуждае от нови форми на обединения, които да работят за благополучието и щастието на народите. Дойде време да се обединят напъните на държавните управления за образуване на нови подходи и механизми, които да разрешат да се реализира благополучие за хората и да се усъвършенства качеството на живота им ", сподели Мактум. 

Новата коалиция, уточни той, е " опция за членовете й да обменят хрумвания и опит, а също да се поучат от нашия опит и да се покаже по какъв начин в ОАЕ гледат на щастието като последна цел на активността на всяко държавно управление ".

Според него " вложенията в щастието подсигуряват сигурност, мир и взаимно битие сред народите, щастието противостои на ненавистта и екстремизма ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР