Обединените Арабски Емирства имат свои правила за красота, които бихме

...
Обединените Арабски Емирства имат свои правила за красота, които бихме
Коментари Харесай

8 грим техники, без които дубайските красавици не излизат от вкъщи

Обединените Арабски Емирства имат свои правила за хубост, които бихме желали да включим и в нашата грим рутина.

Представата на множеството европейци, без значение дали са мъже или дами, ориенталската жена е въплъщение на хубост и искра. И тук имаме поради освен за фигурата или ярките цветни облекла, само че и, несъмнено, умелия, професионален грим, който може да помогне на всяка жена, родена в Ориента, да се открои.

Отдавна се счита, че на Изток дамите и даже мъжете (спомнете си за Клеопатра и фараоните в Древен Египет) прибягват до козметика. В антични времена потреблението на очна линия с антимон е пособие на хората да защитят очите си от вятър, пясъчни стихии, инсекти и всичко друго, което е можело да навреди на хората в този парещ климат. Можем да кажем, че дейното потребление на очна линия и серпантина в този район е съумяло да избави зрението на хората, които са го употребявали като предварителна защита.

С течение на времето, макар обстоятелството, че животът в арабския свят претърпява обилни промени, традициите, свързани с носенето на ослепителен грим остават. Женската част от популацията на Изток от край време е обръщала доста повече внимание на външния тип, в сравнение с е било всекидневно за западната просвета.

Както в антични времена, дамите от Обединените Арабски Емирства не престават да употребяват антимон за очната си линия и наблягане на веждите. Твърди се, че този артикул е в козметичната чанта на всеки гражданин на ОАЕ, в това число на тези, които не са от арабски генезис. Антимонът не провокира алергии, има положителни антисептични свойства и оказва помощ за поддържане на здравето на очите.

Друга причина дамите от Изтока към момента да залагат на грим с антимон е, че той не се разтича даже и в най-горещото време. Очите, подчертани с антимон, основават същия резултат за ориенталски грим и трансформират дамата в същинска хубавица. Освен това този вид източна очна линия може да бъде друга съгласно мотива: празничен, всекидневен, или за вечерно излизане с другари. Арабските дами обръщат огромно внимание на този козметичен артикул в своята грим рутина.

И да не забравяме най-важното, в ОАЕ има строги правила за обличане, които касаят нежния пол. Върху общоприетото облекло дамите са длъжни да носят абая - строга черна рокля, която дава отговор на нормите на шариата. В допълнение към нея, главата би трябвало да бъде покрита с хиджаб - специфичен шал и воал или маска, която покрива лицето и оставя открити единствено красивите очи на дамата, ловко подчертани с антимон.

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР