Обединените арабски емирства имат интереси да развиват връзките с България,

...
Обединените арабски емирства имат интереси да развиват връзките с България,
Коментари Харесай

Борисов: България има стратегически интереси за сътрудничество с ОАЕ

Обединените арабски емирства имат ползи да развиват връзките с България, както и за общи планове в страните от Западните Балкани. Това съобщи на срещата с премиера Бойко Борисов престолонаследникът и заместител висш главнокомандващ на въоръжените сили шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, съобщи БНР.

България има стратегически ползи за съдействие с Обединените арабски емирства в секторите " Земеделие ", " Икономика ", " Строителство ", " Технологии и военна индустрия " - това е декларирал министър председателят Бойко Борисов пред престолонаследника, който пък се е интересувал от транспортните коридори, които свързват страните от Западните Балкани и по-специално тези сред страната ни, Сърбия, Гърция и Румъния, на което Борисов е обяснил, че единствено след дни следва среща във Варна с тези страни, задачата на която е тъкмо построяването на свързващата инфраструктура. 

Интерес шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян е показал и към резултатите от българското европредседателство. По тематиката Западни Балкани министър председателят е обяснил за какво страната ни е избрала за централна тематиката в границите на председателството, като е сложил акцента върху етнически пъстрота район и обстоятелството, че в България има открит модел на етническа приемливост. 

Борисов бе посрещнат с публична гала, а в границите на работен обяд сега с престолонаследника не престават и диалозите по съответни планове. За тях по-късно ще даде обяснение пред публицистите в Абу Даби и министър председателят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР