Обединението ще създаде гигант с капитализация $77 млрд.В битката за

...
Обединението ще създаде гигант с капитализация $77 млрд.В битката за
Коментари Харесай

Китай подготвя мега-сливане в телеком индустрията

Обединението ще сътвори колос с капитализация $77 милиарда

В борбата за превъзходство в 5G ерата Китай е на път да реализира огромна телеком консолидация

Китайското държавно управление преглежда опцията за обединение на два водещи телеком оператора – China Unicom и China Telecom – за ускорено развиване на мрежите от пето потомство (5G), заяви Блумбърг, базирайки се на осведомени източници.

В резултат на обединяването ще се появи телекомуникационен колос с пазарна капитализация над 77 милиарда $. Новата компания обаче ще остане по-малка от най-големия мобилен оператор в страната – China Mobile.
още по тематиката
Към края на юли т.г. China Unicom и China Telecom имат общо 584 млн. клиенти на мобилни услуги, до момента в който потребителската база на China Mobile наброява 906 млн.

От двете компании към момента не са коментирали появилите се информации за обединение. Окончателно решение за договорка не е взето, прецизират източниците на Блумбърг.

Междувременно акциите на China Unicom и China Telecom се повишиха на фона на хипотетичното обединение в околните няколко години.

Китай води борба със Съединени американски щати за доминация в областта на 5G мрежите, защото тази технология е стратегически значима за двете страни – изключително в изискванията на почналата комерсиална война сред двете водещи стопански системи в света.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР