Обединението на жените социалистки в район „Централен“ на Пловдив съвместно

...
Обединението на жените социалистки в район „Централен“ на Пловдив съвместно
Коментари Харесай

Обединението на жените социалистки в Пловдив организира кампания за безплатни медицински прегледи

Обединението на дамите социалистки в регион „Централен“ на Пловдив взаимно с Областния съвет на обединяването дават старт на самодейност за налично опазване на здравето.„ Всеки месец ще бъдат проведени прегледи от потвърдили се в своята област експерти. Избрали сме  ноември да бъде месец на кожното здраве, като прегледите ще се правят от доктор Регина Хасан Хатър, еластичен хирург към УМБАЛ „Свети Георги“ ”, показа концепцията на самодейността Ангелина Божилова, ръководител на ОЖС в регион „Централен“. Според нея положителното консултиране е в основата на проучването и сполучливо изцеление, по тази причина и прегледите, осъществявани от разнообразни експерти, ще продължат през цялата 2018 година.

Според доктор  Регина  Хасан Хатър самодейността касае  профилактиката на кожните тумори и формирания. „ При мен постоянно идват пациенти, които са обезпокоени от „ бенка ”, „ пъпка ”, „ издутина ”  по тялото си и не знаят дали е доброкачествено или злокачествено образувание, дали би трябвало да се оперира или не. Инициативата е ориентирана по скоро към този вид пациенти. Идеята е здравната консултация да е оптимално налична за по-голям кръг от пациенти, с цел да можем да помогнем на повече хора. ”, разяснява доктор Хатър, която е и основен помощник по хирургия към Медицински университет- Пловдив.

„ В огромна част от общините в област Пловдив жителите  нямат опция за достъп до качествено опазване на здравето. Чрез консултациите по обитаемоте места ще се пестят време и средства, а при потребност пациенти ще бъдат насочвани за спомагателни диагностични дейности. В някои от обитаемоте места няма дори фамилни лекари, тъй че тази безвъзмездна консултация ще е от помощ за жителите на селата. Там консултациите ще се организират по график, който ще бъде конкретизиран с лекарите и стартът им ще бъде даден през януари ”, добави и Александра Берданкова, регионален координатор на ОЖС в Българска социалистическа партия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР