Обединението на жените социалистки в Пловдивска област стартира тази неделя

...
Обединението на жените социалистки в Пловдивска област стартира тази неделя
Коментари Харесай

Жените социалистки в Пловдивско стартират кампания „Чуй ме! Виж ме!”

Обединението на дамите социалистки в Пловдивска област започва тази неделя своя план „ Чуй ме! Виж ме! ”, а началото му съответствува със Световния ден за битка с насилието над деца, който се отбелязва на 19 ноември. Проектът цели повишение осведомеността на обществото по отношение на насилието над деца и дами, следствията от него и методите да бъде обезпечена съответна поддръжка и грижа за потърпевшите.

В рамките на акцията в 9 общини в област Пловдив ще се проведат осведомителни дни, а на посочени от общинските управляващи места ще бъдат възобновени пешеходни пътеки. Пътеките ще бъдат приключени до 25 ноември, когато означаваме Международния ден за елиминиране на насилието против дамите. Брошури, включващи информация за местата и организациите, които могат да бъдат в помощ на жертвите, претърпяли принуждение ще бъдат публикувани в региона. Заедно с брошурите социалистките ще подаряват и лилава лента на всеки, който пожелае да я закачи в символ на поддръжка. „ Статистиката сочи, че случаите на принуждение над дами и деца се усилват всяка минала година. В 67% от тях насилието е осъществено в фамилията.

Близо 1 милион от общо 3.78 млн. българки са потърпевши от домашно принуждение, пък сочат данните на Агенцията на Европейския съюз за главните права ”, разяснява тревожната статистика Александра Берданкова, регионален координатор на Обединението на дамите социалисти в Пловдивския район. Според нея статистиката сочи, че всяка четвърта жена е жертва на принуждение, а в България съществуват стеснен брой профилирани услуги за терапия и поддръжка на деца и дами, претърпели принуждение. Стартът на акцията „ Чуй ме! Виж ме! ” ще бъде даден тази неделя в 11 часа в село Труд, където всеки може да се причисли и направи първата стъпка в превъзмогването на казуса, насочат покана дамите социалистки.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР