Обединението на добрите сили“ между ПП-ДБ и още няколко присъдружни

...
Обединението на добрите сили“ между ПП-ДБ и още няколко присъдружни
Коментари Харесай

ПП-ДБ дори и обединени понижиха резултата си

Обединението на „ положителните сили “ сред ПП-ДБ и още няколко присъдружни партии не съумяха да покачат резултата си от предните избори. С цел да завоюват първото място на предварителния избор, коалицята на Христо Иванов и Кирил Петков, с няколко партии-джуджета освен не подвигнаха, само че и намалиха резултата си. Така на практита „ положителните сили “ не съумяха да надминат ГЕРБ и както прокламираше Кирил Петков да завоюват най-малко 30% на тези избори. Не единствено, че не ги взеха, само че и няма победител.

Ето и част от мненията в обществената мрежа:

Иван Бакалов

В предходния парламент ПП+ДБ имаха 73 депутати против 67 за ГЕРБ, т.е. 6 повече.

Сега ще имат (прогнозни данни) най-вече 71 депутати, с 2 повече от ГЕРБ.

Извод: явяването дружно намали резултата им.

Писах го, споделях го, отричаха, не съм бил прав, спореха, даже ме ругаеха.

Имаше гласоподаватели на Политическа партия, които никога не желаят да гласоподават за Демократична България и ДСБ. Има десебисти, които никога не желаят да гласоподават за Политическа партия.

Ясно и просто. Сега могат да се преброят. Дори Политическа партия в случай че направи сметка, в този момент ще има по-малко депутати от предходния парламент, в който имаше 53.

И могат да благодарят на оня с чука, който атакува паметника и на истериците от Демократична България, които раздухаха акция от това.

Борислав Цеков

Няколко предварителни извода от изборния ден:

Първо, гласоподавателите още веднъж не дадоха мандат за реализация на тази или онази партийна стратегия. Дадоха мандат за държавно управление на необятна социална и парламентарна основа. Дадоха мандат за договаряния и разговор.

Второ, напълно предстоящо за следващ път за миналите 30 години народна власт българските жители с внушително болшинство от повече от 80 % от гласувалите се произнесоха изрично в интерес на принадлежността на България към Свободния свят. Прокремълските среди, които желаят да завлачат България в прахоляците на евразийските деспотско-тирански режими, останаха на своя натурален таван, който се движи към 15 %. Преди тази ниша беше запълвана от " Атака ", в този момент е ред на " Възраждане ". Този натурален таван постоянно е отреждал на този вид обединения съпътстваща, малцинствена роля. С откритата си поддръжка за съветската експанзия против Украйна “Възраждане " си отрежда и ролята на остракирано малцинство, което няма място нито във, нито покрай властта.

Трето, приличното показване на Българска социалистическа партия спрямо предходния избор и тоталния неуспех на така наречен вътрешна съпротива, която образува " Левицата ", поставят точка на досегашния диалог в лявото пространство. Нинова ги надигра, а левите гласоподаватели, колкото и да са разочаровани или деморализирани, не припознаха претенцията на " Левицата " да ги съставлява. Оцеляването на Българска социалистическа партия се дължи частично на хартиената бюлетина. Докато анихилирането на вътрешната съпротива е резултат от фрапантното разминаване сред действителностите и лъжливото самомнение на няколкото дьлгогодишни партийни апаратчици, които нямат действителни публични или експертни постижения вън от партийния уред, само че кой знае за какво са си въобразили, че имат някаква независима тежест отвън партийната абревиатура на Българска социалистическа партия.

Четвърто, ГЕРБ освен потвърди, че е незаобиколим и водещ политически фактор, само че и показва най-голям съдружен потенциал. ПП-ДБ обаче остават в плен на сектантското “ние сами ”, за което нямат нужната социална поддръжка.

Севделина Арнаудова

Арестуваха го!

Арестуваха ни!

Гониха ни!

Чегъртаха ни!

Удариха ни с Магнитски!

Седем партии и 77 сдружения се обедиха против него!

Направиха най-скъпата акция!

Платиха над милион на малките екрани да работят за тях и против него и против нас!

Похарчиха над милион в интернет и обществени медии да го хулят!

И най-после - еднакъв!

Обединени “добрите сили ” с всичките си сили, екстри и операции зад себе си, са колкото него!

Това е огромната победа на Борисов!

Разби им жълтопаветните илюзии!

ОТНОВО!

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР