Обединението между Продължаваме промяната и Демократична България трябва да бъде

...
Обединението между Продължаваме промяната и Демократична България трябва да бъде
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ще бъдем мост между всички легимитни интереси

Обединението сред " Продължаваме промяната " и " Демократична България " би трябвало да бъде мост в средата сред всички законни ползи. Това сподели пред бТВ съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

" Да осигурим управляемост. Трябва демократично, самоуверено реформаторско ръководство. Ще преговаряме с сътрудниците, ще забележим кой е най-хубавия вид. Разговорите вървят добре. Да подредим пъзела ", сподели Иванов.

И добави, че " Демократична България " е сполучлива съдружна формула, която действа " без кавги и разправии " и това е " един от капиталите, с които бихме влезнали " в идното обединяване.

" Социолгията е гледане в огледалото с назад виждане. Трябва да се вземат политически решения. Има негативи, опасности, недоволни. Имаме разлики. Няма да са листите тематиката. Ако имаме противоречиви тематики, няма да е това.

Ние имаме разлики, програмни, ние сме с по-умерено държание, те са доста по-енергични. Номерът е да съчетаем двете, тъй че да получим максимума ", сподели още Иванов.

Според него партии като ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи схващат, че " България би трябвало да тръгне напред, само че желаят това да се случи без те да се трансформират ".

Иванов съобщи, че тези три партии няма да се съберат и да създадат държавно управление. Според него и в трите партии има рационални хора, които знаят, че това би било нетърпимо за обществото.

" Това ще е подобен ритник по всички очаквания за придвижване напред, че обществеата реакция ще е огромна. Такива са действителностите. Това е особеността на обстановката. Никой не може самостотелно да вземе болшинство. Събирането на тези фрагменти не постоянно значи качество.

Този парламент остана запъртък, не можа от него да се роди пиленцето на изпълнителната власт. Разбират, че това ще бъде нетърпимо ", уверен е Иванов.

Той посочи, че дали " Продължаваме промяната " и " Демократична България " ще имат независимо болшинство зависи от гласоподавателите.

" В този парламент успяхме да формулираме нещо като безмълвен публичен контракт - когато не става дума за обединения, за връщане на силите на статуквото в изпълнителната власт, а за деликатно дефиниран дневен ред, това е по-добре от хаоса. Говорим единствено за придържане към формули. Въпросът е да имаме първия мандат, с цел да постановяваме дневния ред ", сподели още Иванов.

Той разяснява, че ГЕРБ има заслуги за напредването на България към еврозоната, само че в този момент поради Алексей Петров и остарели обвързаности на Бойко Борисов работят срещу влизането ни там.

" Не позволявахте да ви плашат, това е наше място по право. Ние би трябвало да сме на масата, където се вземат решенията. Ние заслужаваме да бъдем в сърцето на най-важния механизъм. И в този момент внезапно ГЕРБ се отхвърлят да създадем тази крачка ", съобщи Иванов.

Той посочи, че абсурдът " Нексо " е единствено и само политически стимулирана пропагадна акция на прокуратурата. 

Иванов направи равносметка на свършеното от сегашния парламент. Той съобщи, че депутатите в него са сложили под подозрение влизането в еврозоната и не са съумели да осъществят правосъдната промяна. Но въпреки всичко са се разграничили от съветския империализъм с решения като даването на оръжие на Украйна и оповестяването на Гладомора за геноцид.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР