Обединението между Пощенска банка (Юробанк България АД), която е част

...
Обединението между Пощенска банка (Юробанк България АД), която е част
Коментари Харесай

Пощенска и Пиреос приключиха сливането си

Обединението сред Пощенска банка ( " Юробанк България " АД), която е част от интернационалната банкова група " Юробанк " и " Банка Пиреос България " АД (Банка Пиреос) завърши, оповестиха от институцията.

На 12 ноември е завършило юридическото обединяване на двете банки, при което Банка Пиреос се преобразува посредством вливане, което докара до нейното преустановяване без разпродажба. Пощенска банка става приемник на " Банка Пиреос ", като цялото имущество на Банка Пиреос, включително всички права и отговорности по подписаните контракти с клиенти, са минали към Пощенска банка.

След вливането на Банка Пиреос в Пощенска банка двете банки не престават дружно напред като една институция, която ще работи под комерсиалната марка " Пощенска банка ".

От датата на оперативното обединяване за клиентите на Банка Пиреос влизат в действие промени в изискванията по настоящите контракти, Общи условия, Тарифи и Лихвени бюлетини, като най- значителните са автоматизираната смяна на номера на банковата им сметка (IBAN), промени в интернет банкирането и преиздаване от Пощенска банка на дебитните и кредитните карти на клиентите от Банка Пиреос.

Пощенска банка, в следствие от обединяването си с Банка Пиреос, придобива пазарен дял на българския пазар от над 10% по мярка на активи, заеми и депозити, като затвърждава позицията си на систематична за пазара банка, показват от институцията. Очакванията са тя да заеме трето място по мярка на кредитния портфейл с размер от 7.5 милиарда лева и по мярка на депозитите – с 9.3 милиарда лева Обединената банка ще разполага с още по-широка клонова мрежа в цялата страна.

През март 2016 година Пощенска банка закупи активността на Алфа Банк България, с което сложи началото на вълната от банкови консолидации на българския пазар. Друго сходно обединение бе това на Сибанк и ОББ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР