Обединението Демократична България има рецептура, идейна и човешка пригодност да

...
Обединението Демократична България има рецептура, идейна и човешка пригодност да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Демократична България има рецептурата да се справи с модела Пеевски

Обединението " Демократична България " има рецептура, идейна и човешка склонност да се оправи с модела " Пеевски ", само че огромният въпрос е има ли сътрудници в българската политика за такова деяние. Това разгласи съпредседателят на групировката Христо Иванов в изявление за " Свободна Европа ", в което сподели още, че има терзания, че не може да се подсигурява, че предприемачът и народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски ще си отиде дружно Бойко Борисов.
" ГЕРБ сами доведоха до тази обстановка с отвод от промени и с трупане на зависимости към Борисов. Де факто " Росенец " потвърди, че ръководството е трансферирано на едно задкулисие, където е и Маджо, и Пеевски, и всевъзможни кръгове към Борисов и Доган. Това смъква ГЕРБ от власт ", сподели Христо Иванов.
Според Иванов всяка партия би трябвало да каже по какъв начин вижда развиването на страната и по този начин да се образува болшинство след изборите. Той разгласи, че " Демократична България " може да докара на власт само ръководство, което дава отговор на техните цели, в това число и правосъдна промяна. По думите му всяка политическа групировка би трябвало да мине през развой на изясняване на физиономията.
Христо Иванов сподели, че при предварителни избори президентът Румен Радев би трябвало да подсигурява, че служебният кабинет ще свърши единствено това, което е в пълномощията му - да провежда изборите. Попитан за опасността за геополитическата ориентировка на страната, той сподели, че Бойко Борисов седи на власт, с цел да строи " Руски поток ". По думите му въпросът за изборите не е във времето, а по какъв начин ще се стигне до тях, и предварителните ще покажат, че не може да се продължава по същия метод.
" Ние самоцелно в ръководство няма да влезем, в случай че не сме сигурни, че страната може да мръдне напред ", сподели още Христо Иванов. По думите му са си научили горчивия урок от Реформаторския блок, само че като правосъден министър той не е седял в ръководството самоцелно.
" Ако желаеме да имаме институции, които да се оправят с проблеми, би трябвало да се оправим с казуса с прокуратурата ", сподели още Иванов. Той разгласи, че изискване за присъединяване в предстоящ кабинет е правосъдна промяна, само че и като съпротива ще работи за болшинство за конституционна промяна.
" Демократична България " може да бъде и ефикасна съпротива. Ние изиграхме роля без да сме в Народното събрание ", сподели още Иванов. Той сподели, че не е разговарял с политическите водачи в последния месец и че няма да го прави по телефона.
Христо Иванов даде обещание, че обединяването ще предложи платформа за ударна рационализация на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР