Обединение с водещ партньор „Грома Холд“ ЕООД ще строи единия

Обединение с водещ партньор „Грома Холд“ ЕООД ще строи единия ...

Обединение на Грома Холд и словашка фирма ще строи отсечка от Струма край Кресна.


Обединение с водещ партньор „Грома Холд“ ЕООД ще строи единия участък от платното на магистрала „Струма“ източно от Кресненското дефиле. Това става ясно от решение на Агенцията „Пътна инфраструктура“, публикувано на сайта на институцията.

ДЗЗД „АПП Лот 3.2.1“ с участници „Грома Холд“ ЕООД, „Европейски пътища“ АД, „Водно строителство – Благоевград“ АД, „Пътпроект“ ЕООД и словашкото дружество „Вахостав-СК“ а.с. печелят с цена от почти 600 млн. лева при прогнозна стойност от малко над 533 млн. лева. Офертата им получава 93,1 точки.Още по тематаЗапочна строителството на тунел "Железница" на магистрала "Струма"

На второ място е класирано обединението „Геопът Струма 3.2.1“ със 72,05 точки, макар че цената за строителството беше единствената, която се вместваше в бюджета на Пътната агенция – малко над 500 млн. лева.

Сега започва да тече срока за обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Ако няма жалби, Пътната агенция ще сключи договор с избрания изпълнител и строителството може да започне след избора на надзорна фирма. При наличие на жалби, обаче, подписването на договор може да бъде отложено с месеци до финално решение, включително и на съда.

Пътната агенция е отстранила офертата на сдруженията с участие на „Виа-План“, „Хидрострой“, „Автомагистрали Хемус“, „Джи Пи Груп“, „ПСТ Груп“, „Трейс Груп Холд“, на италианската „Тодини Конструкциони“, както и на „ГБС Инфраструктурно строителство“, заради различни несъответствия на офертите със законодателството.

Източник: investor.bg