Обединение "Демократична България" заяви, че оттегля искането си за коалиционен

...
Обединение "Демократична България" заяви, че оттегля искането си за коалиционен
Коментари Харесай

ДБ оттегля искането си за Коалиционен съвет във вторник

Обединение "Демократична България " съобщи, че отдръпва настояването си за съдружен съвет на следващия ден. От дясната групировка бяха поискали такава среща, откакто въпросът дали да бъде оказана и военна помощ на Украйна не беше включен в дневния ред на Народно събрание преди Великденската почивка. Дясното обединяване ще се стреми това да стане през идната седмица, когато Народното събрание ще се събере още веднъж.

От "Демократична България " към момента не са определили своя представител в делегацията, която тази седмица ще посети Киев отпред с премиера Кирил Петков.

Представител на партия "Има подобен народ " ще бъде Станислав Балабанов. Пред БНР той съобщи, че цел на визитата е да бъде направена единна позиция в коарлицета по въпроса за възможна военна помощ:

"За да може, като се върнем живи и здрави се надявам от това посещаване, да имаме по-единни позиции, тъй като в такава деликатна обстановка е значимо е България да има единна позиция, да изключим всевъзможни разлики, да изключим опозиции, обединения и прочие ", съобщи Станислав Балабанов от партия "Има подобен народ ", чийто водач Слави Трифонов към този момент се разгласи за оказване на военна помощ на Украйна.

"Против " такава помощ остават от Българска социалистическа партия. Оттам към момента не са оповестили дали ще имат собствен представител в делегацията, която ще пътува за Киев. Очаква се това да бъде решено на следващия ден на съвещания на Изпълнителното бюро и на парламентарната група на левицата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР