Обединени патриоти ще предложат законодателни промени, така че поставянето на

...
Обединени патриоти ще предложат законодателни промени, така че поставянето на
Коментари Харесай

Патриотите ще поискат камерите по оградата на границата да се слагат без обществени поръчки

" Обединени патриоти " ще предложат законодателни промени, тъй че слагането на камерите за наблюдаване по защитната ограда на границата с Турция да става посредством директно възлагане. Това се разбра от думите на вицепремиера и съпредседател на " Обединени патриоти " Валери Симеонов.

" Ще предложим корекция в Закона за публичните поръчки тези камери да не минават през публични поръчки, тъй като ги апелират ", сподели Симеонов в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви. На имитация на водещата, че по този начин може да зародят подозрения, че камерите ще се поставят от компании, близки до Патриотите, той сподели: " Нека да кажат коя компания на Симеонов работи, с цел да вкарам още някого в съда ".

Той добави, че все още не на всички места има камери, а те ще бъдат поставени със 160-те млн евро., които Европейска комисия отпусна на България.

Вицепремиерът добави, че имал информация, че депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева, която алармира за нередности с оградата, в този момент е обикаляла защитното оборудване и е питала граничните служители на реда имат ли потребност от нещо. Посочи, че оградата може да се прескочи със стълба, както твърди Йончева, само че първите двама афганистанци, които сторили това били със строшен таз и строшен крайник.

Валери Симеонов разяснява и тематиката за алкохолните турове по морето, съответно в курорта " Слънчев бряг ". Изрази убеденост, че те ще бъдат спрени, тъй като по думите му никой не печели от тях, те са в сивия бранш, а също имало риск от попадане на подправен алкохол, като посочи, че до момента сходен проблем не е имало.

" Една Якоруда като " Слънчев бряг " като нищо може да се повтори с всички последствия за туризма ", сподели вицепремиерът. От думите му се разбра, че КАТ не прави инспекции в курорта, а идната седмица щяло да се посочи по какъв начин пътните служители на реда да влязат там.

" КАТ до момента не влизаше в " Слънчев бряг ". Влизаше единствено при случай. Не ревизираше. По алеите цареше безспорен безпорядък ", сподели той. Симеонов добави, че идната стъпка е да се реши казусът с шума от заведенията след среднощ, за което предстояли инспекции. Като друго проблеми изброи противозаконните търговски сергии по тротоарите и джебчиите, като по думите му през лятото цели кланове отивали в курорта.

" Много са се усъвършенствали и към този момент работят с техника за термонаблюдение. Наблюдават по кое време двама, трима, 4-5 души влизат в морето и багажът им остава. (...) Има установени няколко случая, в които нашите мургави събратя се заравят на плажа и дебнат по кое време някой ще се отдаде на нощно къпане или друго ", изясни вицепремиерът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР