Обединени патриоти са внесли проект за изменение на Закона за

...
Обединени патриоти са внесли проект за изменение на Закона за
Коментари Харесай

Данъкът за колите с газови уредби може да бъде намален наполовина

" Обединени патриоти " са внесли план за изменение на Закона за локалните налози и таксти (ЗМДТ), съгласно което колите с фабрични или добавени газови уредби, вписани в талоните, ще заплащат на половина по-нисък налог. Идеята на десетимата вносители е мярката да влезе от следващата година.

Патриотите не внасят предлагането за пръв път. То беше изложено още преди две години, когато методологията, по която се дефинира цената на налога, беше изменена с въвеждането на екологичен съставен елемент.

Затова в сегашния си тип законът санкционира колите според от екологичната категория, без оглед на какъв тип гориво се движат те. В момента настоящите граници на коефициентите са: 1,1 - 1,4 до Евро 3; 1,1 - 1 за Евро 4; 1 - 0,8 за Евро 5; 0,6 - 0,8 за Евро 6 и 0,4 - 0,6 за EEV. Това е реалност, отразен и от депутатите:

" Доказан факт е, че тези коли не замърсяват околната среда или замърсяват в най-малка степен ", написа в претекстовете към законопроекта. " Именно поради това не е правомерно налагането на нова съставния елемент от " екологичен коефициент " за тези ППС. "
 Правителството направи първата вярна мярка досега: понижаването на налозите
Правителството направи първата вярна мярка досега: понижаването на налозите

Реториката на финансовото министерство обаче може да изиграе неприятна смешка на стопанската система

Те напомнят също, че екологичността на едно транспортно средство може да се потвърди по всевъзможен метод, с изключение на посредством документа на самото транспортно средство, респективно вписването на съществуване на газова уредба в талона би било задоволително, с цел да се покаже, че автомобилът не замърсява в толкоз огромна степен околната среда, считат още депутатите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР