Обединени ние дефинираме нови правила, сред които няма място за

...
Обединени ние дефинираме нови правила, сред които няма място за
Коментари Харесай

”Заедно срещу езика на омразата” събра дипломати и политици в София

Обединени ние дефинираме нови правила, измежду които няма място за расизъм, за ксенофобия и назадничавост, това е тежка борба, която се води всеки ден и не би трябвало да се отхвърляме
Това съобщи Ирит Лилиан, дипломат на Държавата Израел в България. Тя взе участие в среща " Заедно за България, дружно за Европа ", която се организира в Министерския съвет. Сътрудничеството сред държавните институции и еврейската общественост за одобряване на среда, свободна от езика на омразата и нетолерантността беше разисквано на срещата, на която участваха и непознати посланици.

На форума бяха оповестени данни от проучване на Евробарометър, съгласно което повече от половината жители на Европейски Съюз не знаят нищо за Холокоста, не е дребна и тази част, които отхвърлят съществуването на Холокост. Като позитивно беше маркирано, че България публично е приела формулировка против антисемитизма и има народен координатор за битка с антисемитизма.

По думите на Ирит Лилиан омразата е доста мощно възприятие и може да има позитивни измерения при въстание против подтисничество, само че омразата може и да има неприятно измерение, когато се поражда на етническа, религиозна принадлежност. " Вероятно знаете нашата сентенция, че някой, който избави една душа, избавя целия свят ", означи посланикът и попита " Ние можем ли да бъдем избавени, може ли нашите национални и самостоятелни души да бъдат избавени, да запазим общи полезности ". По думите на Лилиан това, на което би трябвало да научим децата си, е, че са неповторими индивиди, че в предишното в никакъв случай не е имало деца като тях. Да ги научим да не вредят на различен неповторим също като тях човек.

Посланикът на Съединени американски щати в България Ерик Рубин изрази персоналната си позитивна оценка към всички посланици, които участват на днешната демонстрация поради техния персонален ангажимент и съпричастност. Той благодари и на Организацията на евреите в България " Шалом " за тяхната твърда позиция и неприемане на расизма, както и на държавното управление за всичко, което прави. Според Рубин сме изправени пред серия от провокации, има врагове на напредъка и на мирното взаимно битие. " Тези, които се пробват да ни накарат да ненавиждаме, са неприятни, тези които се пробват да създадат противоположното, би трябвало да бъдат приветствани ", сподели Рубин. Той добави, че омразата не може да породи друго с изключение на ненавист, любовта може.

В края на срещата бе пописан манифест " Заедно против езика на омразата ". Представители на всички вероизповедания, политици, интелектуалци, предприемачи, елементарни хора, изпратиха видеоклипове, в които осъждат езика на омразата. Чрез тях те поддържаха манифест против омразата, който се популяризира в обществените мрежи, а през днешния ден бе подписан и от всички участници във форума.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР