ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Експерти от ООН казват, че разследват

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Експерти от ООН казват, че разследват
Коментари Харесай

Експерти на ООН разследват 58 предполагаеми кибератаки от Северна Корея, оценени на около 3 милиарда долара

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Експерти от Организация на обединените нации споделят, че проверяват 58 хипотетични хакерски атаки от Северна Корея сред 2017 година и 2023 година, оценени на почти 3 милиарда $, като съгласно известията парите се употребява за подкрепяне на финансирането на създаването на оръжия за всеобщо заличаване.

И съгласно известията огромният размер хакерски атаки от севернокорейски хакерски групи, които рапортуват на Главното разследващо бюро, главната организация за външно разузнаване на Северна Корея, продължава, групата от специалисти се споделя в резюмето на нов отчет до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, получен в петък от Асошиейтед прес.

Докладът обгръща интервала от юли 2023 година до януари 2024 година и отразява приноса на неидентифициран член на Организация на обединените нации народи и други източници, беше изпратено до 15-членния съвет, защото севернокорейският водач Ким Чен Ун увеличи напрежението в района. Той заплашва да унищожи Южна Корея, в случай че бъде предизвикан и ескалира оръжейни демонстрации. В отговор Съединените щати...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР