ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Членовете на Съвета за сигурност на

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Членовете на Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН в интензивни преговори по хуманитарната резолюция за Газа, опитвайки се да избегне ветото на САЩ

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации бяха в интензивни договаряния във вторник по спонсорирана от арабите резолюция за стимулиране на обезверено нужните доставки на филантропична помощ в Газа по време на някакъв тип прекъсване на борбите, пробвайки се да избегне ново несъгласие от Съединените щати.

Съединени американски щати Заместник-посланикът Робърт Ууд сподели пред кореспонденти във вторник сутринта, че договарянията към момента са в ход. Посланик Лана Нусейбех от Обединените арабски емирства, арабският представител в 15-членния съвет, сподели, че се надява съветът да може да гласоподава резолюция във вторник рано следобяд.

Съветът беше насрочил гласоподаване късно следобяд в понеделник, само че беше отсрочено, с цел да се опитат да накарат Съединени американски щати да поддържат резолюцията или да се въздържат.

Съединени американски щати постановиха несъгласие на резолюция на Съвета за сигурност, подкрепена от съвсем всички други членове на съвета и десетки други народи, изискващи неотложно филантропично преустановяване на огъня в Газа. 193-членното Общо събра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР