Обединената македонска диаспора (ОМД) реагира остро на позицията на Българската

...
Обединената македонска диаспора (ОМД) реагира остро на позицията на Българската
Коментари Харесай

Македонската диаспора реагира остро на твърденията на БАН за езика

Обединената македонска диаспора (ОМД) реагира остро на позицията на Българската академия на науките (БАН), че македонският език не съществува. Това предава скопското електронно издание ММС, представено от организация " Фокус ".
„ Това е последната от поредицата антидемократични нападки. Позицията на Българска академия на науките отразява актуалната българска политика за отказване на съществуването на неповторим македонски език. Крайната цел на тази политика е да се попречи на Македония да има формален език, приет в границите на Европейски Съюз, щом страната се причисли към Съюза “.
„ Предвид лекотата, с която македонското управление се съобщи на малтретирането от страна на нашите съседи, няма да е изненадващо, в случай че формалните лица в Скопие подценен този скандал “.
„ ОМД обаче приканва македонските управляващи да осъдят този несъответствуващ акт на България и да заемат ясна и единомислеща позиция в отбрана на Северна Македония и нашия език. Освен това ОМД приканва Европейски Съюз да стачкува против изказването на българите, защото отричането на език нарушава дългогодишната му езикова политика “, се споделя още в изказването на ОМД.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР