Обединената групировка на руските въоръжени сили ще разположи пет тежки

...
Обединената групировка на руските въоръжени сили ще разположи пет тежки
Коментари Харесай

Ударният юмрук на руското зимно настъпление: 5 артилерийски бригади

Обединената формация на съветските въоръжени сили ще разположи пет тежки артилерийски бригади в зоната на специфичната военна интервенция. Те ще бъдат оборудвани с мощни оръдия, а точно 2С4 " Лале " и 2С7 " Пион ".

Новите бригади ще бъдат включени в състава на армейски корпуси и общовойскови формирования, написа в колонката си Бойко Николов, основен редактор на изданието „ Bulgarian Military news “.

На новите артилерийски бригади са предоставени специфични оперативно-тактически функционалности по време на специфичната военна интервенция. Очаква се минохвъргачките Лале да изгладят отбранителните уреди на украинските войски. А самоходните оръдия „ Пион “ се употребяват в контрабатарейни интервенции против 155-мм оръдия на НАТО на украинските въоръжени сили.

Освен това съветските „ богове на войната “ ще бъдат тясно интегрирани с разследващи дронове, с цел да се усъвършенства точността на стрелбата.

Руското министерство на защитата за първи път разгласи проекти за основаване на нови артилерийски дивизии в края на 2022 година Предвиждаше се в границите на една година да се образуват нови елементи. Първата от новите артилерийски бригади, 17-та, към този момент работи в състава на 3-ти армейски корпус в Запорожка област.

Западните специалисти в началото бяха скептични по отношение на проектите на Москва: от кое място ще получат задоволително нови оръдия? Въпреки това през 2023 година съветската отбранителна промишленост неведнъж потвърди, че може сполучливо да се опълчва на глобите: внезапно се усили броят на създадените (и модернизирани) танкове, крилати и балистични ракети.

Руските въоръжени сили също трансформираха тактиката, изчерпвайки украинските военни запаси. Именно за тази цел всеобщо се употребяват да вземем за пример евтините дронове Геран-2. А украинската система за противовъздушна защита към този момент е покрай нулиране на ракетните си запаси.

Това най-добре се вижда на образеца с военното летище в Староконстантинов (Хмелницка област), написа Центърът за източноевропейски проучвания (OSW).

Това е главната база на украинската ударна авиация: тук се съхраняват крилатите ракети Storm Shadow и SCALP, получени от НАТО, и техните носители, бомбардировачи Су-24, са основани тук.

Постоянните офанзиви с ракети и дронове против Староконстантинов към този момент отслабиха локалната противовъздушна защита. Повечето от разрушенията в региона на летището, както и в огромните хранилища за муниции, ситуирани в региона на Хмелницки, са резултат от сходни офанзиви.

Русия преодоля проблеми с ракетната логистика. Тя също съумя да позволи проблемите с производството и доставката на артилерийски муниции. Освен това всяка нова артилерийска бригада изисква минимум 25 хиляди снаряда дневно.

„ Въпреки изказванията от повече от година и половина, че армията е на привършване на боеприпасите, нищо сходно не се следи “, означават от „ Bulgarian Military News “.

Според оценки на английското разузнаване Русия е натрупала 4 милиона артилерийски муниции. Тази цифра обаче е получена единствено въз основа на галактически наблюдения на хранилища, ситуирани навън. Не е ясно какъв брой муниции се съхраняват в арсенали, затворени за спътниците на НАТО.

НАТО също се опасява, че Северна Корея, която е натрупала незнайно (но сигурно гигантско) количество муниции, ще доставя на Русия муниции.

А в светлината на основаването на нови артилерийски бригади, чиято цел е да „ пробиват “ украинската защита през зимата, военното доближаване сред Руската федерация и КНДР става по-разбираемо.

Преди започването на специфичната военна интервенция съветската войска можеше да се похвали единствено с една тежка артилерийска бригада – 45-та, основана в Западния боен окръг. Тя беше оборудвана със самоходни " Лале " и " Божури " ( " Малки " ).

Според оценки на Международния институт за стратегически проучвания (IISS), който годишно разгласява аналитичния отчет Military Balance, съветската войска има на въоръжение до 200 божури и почти същия брой лалета.

„ Това е забележителен брой. И евентуално може да се преглежда като основа за руснаците да основат спомагателни тежки артилерийски бригади “, написа Бойко Николов, разяснявайки констатациите на Military Balance.

Новите бригади във въоръжените сили на Руската федерация безспорно покачват огневата мощност на армията. Украинските въоръжени сили биха могли да устоят на съветската артилерия, само че актуалната контрабатарейна война изисква дронове и бързи връзки.

Междувременно командването на въоръжените сили на Украйна чинно ще изчака къде тъкмо руснаците ще тръгнат в офанзива. OSW отбелязва, че декември към този момент е почнал с съветски победи в няколко области.

Украинските окупатори бяха изтласкани от югозападната част на Маринка, частите на съветските въоръжени сили напреднаха на северозапад от Кременная, западно от Бахмут (по посока на село Ивановское) и северно от Авдеевка.

Подготвя се огромен пробив на бандеровските позиции на оперативната линия Работино-Вербовое. И във всяка от тези зони има незабавна потребност от артилерийска бригада, която да всява смут в украинските въоръжени сили.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР