Обединена българска банка /ОББ/ назначи на работа първите 2 робота.

...
Обединена българска банка /ОББ/ назначи на работа първите 2 робота.
Коментари Харесай

ОББ назначи първите 2 робота

Обединена българска банка /ОББ/ " назначи " на работа първите 2 робота. Те спестяват на специалистите до час от ежедневната им работа и им дават опция да се концентрират върху други характерни действия, изискващи професионалната им експертиза. Прилагането на сходна автоматизация е облекчение за банковите експерти, които могат да насочат времето и напъните си и към други предпочитани задания.

Роботизираната автоматизация на процесите (RPA) съставлява софтуерен „ робот “, който употребява въведени към този момент процеси и приложения сходно на човек. Използването на подобен робот може да облекчи в огромна степен осъществяването на повтаряеми, еднотипни задания – да вземем за пример обработката на обемен поток от документи. Роботизираната автоматизация може да бъде създадена по този начин, че да прави сложни действия в голям брой разнородни системи с висока скорост и изключителна акуратност. Интелигентната автоматизация няма за цел да размени хората в тяхната професионална активност, а цели облекчаването им от осъществяването на еднотипни процеси. Това е и мотивацията на екипа на ОББ да вкара роботизирана автоматизация на процесите.

„ В момента в ОББ създаваме робот, който изтегля справките и ги обработва в офис приложението Excel. Това икономисва на специалистите до час ежедневна работа и им дава опция да се концентрират върху други характерни действия, изискващи професионалната им експертиза. Прилагането на сходна автоматизация е облекчение за експертите ни, които ще могат да насочат времето и напъните си и към други предпочитани задания “, показа Кристоф де Мил, иновационен водач на ОББ. Първоначално роботът ще бъде следен от експертите на банката, с цел да управляват активността му, а откакто премине изпитателния интервал, автоматизираната технология ще стартира да оказва помощ на сътрудниците в рутинните им отговорности. Това е вторият робот, който банката вкарва. Първият валидира развой, които правят чиновниците на ОББ в Клонова мрежа, като по този метод подсигурява за точността на въведената от тях информация.

Плановете на компанията плануват създаване и използване на най-малко една роботизирана автоматизация на процесите на всяко тримесечие.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР