Обединен арабски списък препоръчва Бени Ганц за министър-председател на Израел,

...
Обединен арабски списък препоръчва Бени Ганц за министър-председател на Израел,
Коментари Харесай

Арабските партии препоръчват Бени Ганц за премиер

„ Обединен арабски лист ” предлага Бени Ганц за министър-председател на Израел, оповестява РИА Новости. Президентът Реувен Ривлин стартира серия от съвещания с представителите на партиите, определени в Кнесета, след чието привършване президентът ще разпореди на един от депутатите да образува ново съдружно държавно управление.

 © БГНЕС
Представителите на арабските партии изрично поддържат Ганц за премиерския пост. В обществените мрежи беше качено обръщение, в което се споделя, че те (арабските партии) „ през днешния ден ще сътворят история и ще създадат всичко належащо, с цел да смъкват Нетаняху ”.

Характерно за арабските партии е, че те нормално са в съпротива и не поддържат никого след 1992 година, когато Ицхак Рабин образува държавно управление.

Лидерът на спечелилата най-вече гласове партия „ Синьо и бяло ” към този момент има поддръжката на 44 депутати. Медиите в Израел предвидиха, че „ Обединен арабски лист ” може да поддържат Ганц при избрани условия, което ще усили броя на изказалите се в негова изгода на 57.

Действащият министър-председател Бенямин Нетаняху си обезпечи поддръжката на 55 депутати от дясно-религиозния блок. Религиозните партии „ Яадут а-Тора ” (Обединен Тора-юдаизъм) и ШАС и дясната „ Ямина ” към този момент заявиха поддръжката си за Нетаняху и взеха решение да водят договаряния за съставяне на общ съдружен блок.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР