ОББ приема резултатите от всеобхватната оценка, проведена от Европейската централна

...
ОББ приема резултатите от всеобхватната оценка, проведена от Европейската централна
Коментари Харесай

ОББ: Резултатите от оценката на ЕЦБ потвърждават силната позиция на банката

ОББ приема резултатите от всеобхватната оценка, извършена от Европейската централна банка (ЕЦБ) въз основата на данни към 31.12.2018 година Това се споделя в позиция на банката, изпратена до медиите.
Резултатите удостоверяват мощната и устойчива финансова позиция на ОББ при използването на консервативната методология на ЕЦБ и хипотетични стопански стрес сюжети. Те демонстрират, че ОББ е доста добре готова и има обилни финансови буфери, с цел да посрещне изключителни стопански шокове.
Налице е нищожно влияние върху капитала към 2018 година, както и устойчиво показване на извършените стрес проби за идващите години. ОББ освен дава отговор на минималните финансови условия при другите сюжети, само че и доста ги надвишава.
По време на осъществения обзор активите не бяха открити счетоводни несъответствия. Посочените корекции се вземат поради в хода на естествения развой на оценка на капитала на ОББ.
„ Много сме горди с резултатите, потвърждаващи рационалната политика за ръководство на риска и счетоводните правила, прилагани от ОББ, които са в цялостно сходство със стандартите на нормативната уредба и МСФО. Без подозрение това е резултат и от използването на груповите политики и стандарти на нашия акционер, белгийската KBC Груп. Резултатите ни дават убеденост, че ОББ ще продължи да поддържа растежа на българската стопанска система, както и триумфа и просперитета на нашите клиенти.
В допълнение бих желал да изразя дълбокото си задоволство от ползотворното партньорство и чудесно съдействие с ЕЦБ “, разяснява резултатите Петър Андронов, Кънтри управител на КВС Груп за България и Главен изпълнителен шеф на ОББ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР