ОББ и Mastercard® обявяват съвместна инициатива като мярка за ограничаване

...
ОББ и Mastercard® обявяват съвместна инициатива като мярка за ограничаване
Коментари Харесай

ОББ и Mastercard® със съвместна кампания за даряване на средства за всяко безконтактно и онлайн плащане

ОББ и Mastercard® афишират взаимна самодейност като мярка за ограничение на разплащането в брой, което може да бъде причина за разпространяване на ковид. През целия месец април всяка трансакция, осъществена с карта Mastercard®, издадена от ОББ, ще прибавя средства към общата сума на дарението. По 5 ст. ще бъдат добавяни за всяко безконтактно заплащане на ПОС терминал и двойно повече – 10 ст. – за всяко онлайн заплащане с карта. Една от най-важните защитни ограничения при извършване на покупки е да се прави безконтактно заплащане с карта, което понижава риска от предаване на ковид, в резултат на физически контакт с ПОС устройството в комерсиалния обект.
За в допълнение облекчение както на консуматори, по този начин и на търговци, ОББ вкарва нарастване на лимита на заплащания на ПОС терминал без ПИН до 100 лева С това деяние банката се надява да сътвори условия за по-безопасно извършване на покупки в изискванията на застрашаващата заобиколна среда, защото доста по-малък брой клиенти ще би трябвало да допират устройствата. Досега лимитът за заплащания без потребност от въвеждане на ПИН беше 50 лева
С тези спомагателни ограничения за стимулиране на онлайн търговията и на безконтактните заплащания клиентите ще могат да съблюдават условията за обществена отдалеченост, като в същото време ще бъдат съпричастни към идеята за битка с COVID-19. Дарените средства за всяка трансакция няма да бъдат за сметка на клиентите и няма да бъдат отчислявани от техните сметки.
„ Не всеки човек може да отдели средства за подаяние в сегашния сложен миг, само че на всеки човек му се постанова да пазари. С тази акция желаеме да напомним на клиентите си по какъв начин е най-безопасно да се разплащат, само че също и да ги създадем солидарни към дарението, което ние ще създадем. “, разяснява Петър Андронов, основен изпълнителен шеф на ОББ и кънтри управител на KBC Груп в България.
„ Пред невидимата и невижданата опасност на COVID-19 би трябвало да застанем обединени. “, показа Ваня Манова, управител на Mastercard® за България, Северна Македония, Албания и Косово. „ Настоящата изключителна обстановка ни потвърждава на процедура, че безконтактните заплащания са от изгода както за бизнеса, по този начин и за жителите “, разяснява още тя.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР