ОББ, част от белгийската финансова група КВС, допълва предложенията към

...
ОББ, част от белгийската финансова група КВС, допълва предложенията към
Коментари Харесай

ОББ е първата банка у нас, която ще дава кредити онлайн

ОББ, част от белгийската финансова група КВС, добавя предложенията към своите клиенти с нова новаторска услуга – напълно цифров развой за взимане на потребителски заем или овърдрафт, без потребност от кандидатстване. Клиентите, които получават своето месечно заплащане в ОББ, имат в мобилното си банкиране персонализирана оферта за авансово утвърден потребителски заем, ако авансово са удостоверили своето единодушие за това.
Тези, избрали да се възползват от предлагането, могат комфортно ситуирани в дома или офиса си, умерено да се срещнат с изпратените им документи и да ги подпишат с един бутон непосредствено през мобилния си телефон, с дипломиран електронен автограф (КЕП) от " Евротръст ".
В случай че не разполагат с дипломиран електронен автограф, клиентите имат опция да се снабдят с него посредством мобилния си телефон за не повече от 3 минути. Издаването става в няколко лесни стъпки – събаряне на мобилното приложение на " Евротръст " от AppStore или Гугъл PlayStore, регистрация, идентификация и приемане на уверение за КЕП непосредствено посредством мобилното приложение. Подписаните с КЕП документи са равностойни на собственоръчно подложен автограф на хартия.
ОББ е първата банка в България с напълно цифровизиран развой за предложение на авансово утвърдени заеми през приложение за мобилно банкиране. Иновативната банкова услуга е в помощ на клиентите, като им дава заем на тяхно разположение, от който елементарно и комфортно се възползват, когато са в придвижване, при пораждане на непланирани разноски или всички други вероятни потребности от спомагателни средства. Предварително утвърденият потребителски заем може да се усвои по разплащателната сметка на клиента в границите на часове в работни дни, след подписване на контракта.

Процесът е оптимално банален и в облекчение на клиентите, които ще получават контракта за заем на мобилния си телефон, ще могат да го прегледат и подпишат, след което да го изпратят назад на банката. Инсталирането на приложението, подписването и изпращането на документи към ОББ са изцяло безвъзмездни за клиентите.
" Eлектронната идентификация и квалифицирания електронен автограф, са нужни условия, с цел да е допустима дигитализацията. Мисията на " Евротръст " е да направи тези услуги комфортни и налични за всички жители и компании. За последните 3 месеца има забележителен растеж на потребление на услугите и това е единствено началото.
В лицето на ОББ виждаме положителна и устойчива активност, ориентирана към даване на цифрови банкови услуги ", разяснява Константин Безуханов, изпълнителен шеф на " Евротръст Технолъджис ".
" Ползвателите на ОББ Мобайл са се нараснали с повече от 88% от началото на годината, като статистиката ни за дейни консуматори в приложението демонстрира растеж от 73%, което за нас е ясната наклонност, че клиентите от ден на ден търсят и употребяват услуги напълно онлайн и в придвижване.

Настоящото решение за авансово утвърден потребителски заем, който може да се подпише и усвои напълно отдалечено, без вървене до банков клон, е нашият отговор на това търсене ", разяснява Петър Андронов, основен изпълнителен шеф на ОББ и кънтри управител на КВС Груп за България.
" Разбира се, това решение става допустимо с помощта на положителното ни партньорство с " Евротръст " и е още една стъпка към възстановяване на потребителското прекарване, въз основа на напълно цифровите банкови интервенции. Вярваме, че мобилното банкиране има доста по-голям неразгърнат капацитет за напълно цифрови дейни интервенции, стига да се дадат такива благоприятни условия на потребителите ", показа още Андронов.
Благодарение на новата мобилна услуга ОББ ще разшири каналите за продажба на едни от най-желаните артикули като потребителски заеми и овърдрафт, спестявайки време и старания на своите клиенти.
Добавянето на нови функционалности в мобилното банкиране е в синхрон с визията на ОББ за рационализация, цифровизация и иновация в процесите и услугите на банката. От ноември всяко физическо лице, клиент на банката и ползващо ОББ Мобайл, също по този начин може да съобщи издаването на дебитна карта непосредствено през приложението. Клиентите могат да изберат разплащателната сметка, към която да е обвързвана картата, типа на картата и да посочат комфортен клон, където да получат пластиката си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР