Обърнете внимание на света – едно и също нещо. Слънцето

...
Обърнете внимание на света – едно и също нещо. Слънцето
Коментари Харесай

Всяка болка или проблем са конкретно указание …че грешим

 болежка Обърнете внимание на света – едно и също нещо. Слънцето грее еднообразно за всички. Защо един е здрав, богат, сполучлив, а различен – не? От какво зависи?

На  този свят има хора, на които им липсва нещо в някоя сфера. Например   пари, здраве, положителни връзки, добра кариера … А има хора, които имат благосъстояние в тези сфери. Какви са тези хора?

Това не зависи от Слънцето. Това не зависи от света.   На равнище духовна платформа – любовта е от  Бог, тя е една и съща за всички.

И въпреки всичко тази разлика я има. От какво поражда?

… От нас.

Да се ​​върнем към урока на известната психическа алегория за изгубените пасажери в пустинята и чашата вода, която намират. Единият си мисли: „ Защо единствено половин чаша? Отново животът не е обективен към мен! Той ме санкционира, и още веднъж Бог не обръща внимание на живота ми и не го е грижа за мен … Защо по този начин? „

Другият си мисли: „ Половин чаша вода!? … В пустинята! Бог е доста милосърден към мен! „.

Да, това е нашият избор. И това е позитивно разбиране.

Филмът „ The Secret “ и позитивното мислене

Психологията в този момент доста приказва за позитивното мислене. За нуждата от позитивно разбиране на света …

Но позитивното мислене на равнище „ Настройвам се всичко да бъде добре “ – това е някаква доста примитивна позиция. И това, апропо, е доста огромен проблем на актуалната логика на психиката.

Той се състои във обстоятелството, че актуалните психотехнологии, които се употребяват, са откъснати от обективните закони на живота.

Например, мнозина са гледали кино лентата, който подвигна доста звук „ Тайната “. Може би някои от тях даже са почнали да практикуват това, за което се приказва във кино лентата. И измежду тези, които са почнали да практикуват, на някой може в действителност да се е трансформирал живота му към по-добро … А някой, може би, даже е решил главните си проблеми, някои повтарящи се сюжети. Такива хора са малцина. Но ги има.

А у останалите – които също са се пробвали да практикуват – казусът е останал. Защо?

Защото някой е схванал законите на живота, а някой – не. У някой съгласно кармата му това би трябвало да се промени (ако направи усилие), а у някой съгласно кармата – не (без значение какъв брой старания е положил на равнище психически способи и самонастройки).

Що се отнася до такова схващане на позитивното мислене, има един доста добър образец на Стивън Кови.

Той организира съответните проучвания и споделя, че към 30-те години на XX век в логиката на психиката стартира да се усилва тази наклонност с манипулативни технологии. Технология, откъсната от избрани закони за морала, закони на живота, културата.

Ако се вгледаме деликатно в света на актуалната логика на психиката, ние ще забележим доста операции. Това е най-модерната тематика в актуалната терапия, логика на психиката.

Манипулиране … … на другите … … вътрешното им положение … публичното мнение (така наречените политтехнологии, черен и бял PR) … в края на краищата, и законите на живота … стратегии за реализиране на някакви цели …

Между другото, помислете. Откъде се появява желанието да се употребяват тези техники?

Да.

От гордостта. Когато желая да не отстъпвам своите стремежи, дайте ми технологията за мога да направя това.

Стивън Кови дава образец. Фермер, който деликатно изучил всички тези техники, в действителност си помислил: „ Аз съм доста всесилен фермер. Ще получа годишна продукция, която е доста пъти по-голяма от предходните. Защото в този момент знам всички секрети на логиката на психиката. „

И този фермер, който мечтае за огромна годишна продукция, в средата на април седи вкъщи си и стартира да се занимава със себе си. Той стартира да се показва с положително мислене всички тези облици: по какъв начин той ще прибере голяма годишна продукция, какъв брой ще завоюва от това …

… Той продължава да работи със себе си и в края на април, тъй като схваща: с цел да реализира нещо в живота, би трябвало да се приготви добре. През май вътрешната му работата продължава. Неговата убеденост, че той ще получи доста богата годишна продукция се разраства и набира мощ – вътре.

Когато тази убеденост в него, че е в действителност доста умел … че доста добре си е показали тези облици с богата годишна продукция, доближава пика си в средата на юни … той отива на полето и стартира да оре …

С тази огромна религия в триумфа засява нивите си и стартира да чака прибирането на реколтата.

Смятате ли, че ще получи нещо?

Двата съставния елемент на триумфа в живота:

За да се трансформират някои дълбоки кармични епизоди, би трябвало да се прави психическата процедура в контакт с действителността, с обективните закони на живота.

Вярата – това е доста хубаво нещо. Без религия нищо в живота не може да се реализира.

Но има и втори съставен елемент на триумфа. Обективните закони на живота. И по тази причина е значимо да се съчетаят психологическият опит с тази действителност.

Важно е не просто да се повярва, само че също по този начин е значимо да се знае. Ние би трябвало да обединим вярата със знанието.

Ако вярата е откъсната от знанията, тя става нелепост. Или набожен фанатизъм. Но в случай че знанието се откъсне от вярата – то се трансформира в суха доктрина. Където няма живот, страст, обич. Това е просто една суха философия, която унищожава взаимоотношения.

Ето за какво цялостният психически и нравствен опит – това е съединяване. От една страна, религия или вътрешен глас, възприятие за това по какъв начин да се живее вярно, избрана решителност за реализиране на някои цели … Това е сферата на опита, на възприятията, страстите …

От друга страна – систематично познание за живота, по какъв начин е организиран. Защото вярата е належащо да се насочва в вярната посока.

Ние сме доста дребни. Ако живеем в града е доста мъчно да се разбере. В града поражда естествена религия в силата ни. Когато имаме светлина, електричество, когато натиснем един бутон – и всичко това се случва …

Излезте под звездното небе. Погледнете нагоре.

Помислете за това.

Ние сме доста дребни.

И нашият триумф и благополучие във всичко зависят от нашето примирение. От това – да живеем в естетика с действителността, а не просто да постановяваме свои лични правила на действителността.

Ние имаме неуспехи в живота … в връзките, кариера, специалност … тъй като има някои неточности у нас. И тъкмо с тези неточности ние би трябвало да работим. Ние би трябвало да бъдем деликатни към нашите вътрешни усеща и прекарвания.

Всяка болежка и всевъзможен проблем – това е някакво напътствие, индикация. Което ни учи на нещо. Ние би трябвало да сме наясно с тези уроци. И да работим върху тях.

И когато ги отработим, тогава ние започваме да усещаме по какъв начин да променяме живота си още и още…


 

 

Дяволът стартира с пяната на устата на ангела, който се бори за правдивост

 

Струва ни се … Понякога ни наподобява, че бялото е ослепително бяло и не може да бъде комплицирано с нищо. А черното … Това не е синьо,  не е алено,…

Цялата публикация

Фаталните пристрастености, които провокират тежки заболявания и недъзи

 

На енергийно ниво  това е елементарно да се изясни: за всички усеща и страсти в нашето тънко тяло, наречено астрал, дава отговор сърдечната чакра. Причините за пораждане на някои изключително опасни…

Цялата публикация

 

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР