Обърнат американски флаг. Остава черно бял - с райетата и

...
Обърнат американски флаг. Остава черно бял - с райетата и
Коментари Харесай

Спайк Лий обърна американското знаме, стават му на крака

Обърнат американски байрак. Остава черно бял - с райетата и звездите. Правостояща аплодираща аудитория в Гранд спектакъл Люмиер в Кан. Топло приветствие от Бенисио Дел Торо. Спайк Лий върви триумфално с черна и бяла обувка измежду шпалир от звезди и продуценти, политици и милиардери, който не стопират да му ръкопляскат и излиза под отворилото се след през целия ден дъжд нощно небе на Кроазет.

Режисьорът и групата му не престават да събират овации към този момент от фотографите и минувачите, жадни да зърнат някоя звезда....Новият филм на Спайк Лий е най-страшен с финала си - една Америка на расови конфликти сега, за които нашите вести мълчат, за оголено принуждение сред крайнодесни екстремисти от една страна и цветнокожи и бранители на правата им от друга. Една провинциална Америка в нервност с принуждение, целесъобразно от настоящия й президент.

Иначе Черен в КуКлуксКлан, както евентуално е най-добре да се преведе заглавието на кино лентата, което съставлява не просто игра на думи, само че и на букви на британски език, стартира с мощни фрагменти в ретро жанр, представящи епохата след войната сред Севера и Юга, продължава с Алек Болдуин, който приказва като Доналд Тръмп.

След това се споделя същинската история на черен полицейски контрольор - първият в цялата полиция на Колорадо, макар че действието се развива преди 40 години - много след Пражката пролет и студентските безредици във Франция. Та този служител на реда съумява да влезе под кожата на самия водач на КуКлуксКлан, действайки в екип с бял собствен сътрудник, който е представител на другите най-омразни за представителите на чистата раса хора - евреите.

Единият е духът, другият е тялото и двамата съумяват да разгромят локалната клетка на екстремистите. Останалото е филм, който нека да може да се гледа и в България, тъй като пронацистките, прототалитарните въздействия се ускоряват много и у нас в последно време. Не единствено в Германия и Италия - майките на фашизма, където печелят единствени в последните избори.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР