Обърнал съм се към Съда по правата на човека заради

...
Обърнал съм се към Съда по правата на човека заради
Коментари Харесай

Иво Прокопиев съди България в Страсбург

Обърнал съм се към Съда по правата на индивида поради дейностите на Комисията за лишаване на имуществото, заяви Иво Прокопиев. Делото е минало стадия за допустимост и ще се гледа, сподели той.

Прокурорската инспекция за договорката с „ Каолин “, която беше огласена предходната седмица не е включена в желае му, тъй като е нова, изясни той. Прокопиев беше упрекнат в пране на пари.

По думите му обвиняването против него е неуместно и в никакъв случай няма да го внесат в съд.

„ Виждате какво се случва с обвиняването за EVN – четири пъти съдът го връща, тъй като не може да разбере каква е причинноследствената връзка сред това, което се твърди от прокуратурата и хората, които са обвинени”, сподели Прокопиев пред bTV.

По думите му е доста значимо мътната вода в приватизацията да се отдели от чистата. Според Прокопиев „ Каолин” е противоположното на това, което се случва в „ Полимери”.

„ „ Каолин “ е работещо дружество, благосъстоятелност сега на международно известна компания и от едно банкрутирало преди време дружество в този момент е в основата на цялостен керамичен клъстер с доста директни и косвени резултати върху икономиката”, съобщи той.

Прокопиев счита, че разгласяването на повдигането на обвиняването на прокуратурата е направено преднамерено в този момент , като съответна причина е последният брой на издавания от него вестник „ Капитал “ с материали за така наречен „ дупка на Гергов “ във Варна и други.

„ Съвпадението с акциите против Баневи са преднамерено издирван резултат – да съберат двата сюжета дружно. Това което излиза над чертата обаче е тоталната, груба и противозаконна офанзива против всички самостоятелни медии в България. Това което се случва на мен не е казус, има преследвания против издателите на вестник „ Сега” и „ Клуб Z”. Нека за тези следствия, свързани с медиите да бъде проточен интернационален прокурор или най-малко интернационалните наблюдатели”, прикани Иво Прокопиев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР