Обърнах се към членовете на Антикорупционната интергрупа в ЕП с

...
Обърнах се към членовете на Антикорупционната интергрупа в ЕП с
Коментари Харесай

Радан Кънев поиска ключов орган на Европейския парламент да разследва има ли беззаконие в България

Обърнах се към членовете на Антикорупционната интергрупа в Екологичен потенциал с апел за следствие на рецесията на правовата страна в България. Това написа във Фейсбук евродепутатът от " Демократична България " Радан Кънев, както и в персоналния си уебсайт.
Заседание на интергрупата има през днешния ден, от 16:45 часа българско време, като действително събитието стартира в 17:00 часа и може да се следи директно на медийния портал на европейските институции - ТУК! Предварителното съобщение е, че евродепутатите ще задават въпроси на Европейска комисия и Европейския съвет на тематика да се направи наложително спазването на върховенството на правото в подмяна на приемане на евросредства(Rule of law/EU funding: MEPs will quiz the Council and the Commission on making EU funds for member states under the next EU long-term budget (MFF) conditional on their respect for the rule of law).
Самият Кънев показва в обявата си в обществената мрежа, че ще показа следните случаи като образец за ограничение на цивилен права и медийна независимост:
1. Случаят с Христо Иванов в Росенец.
2. Нарушаването на презумпцията за невиновност и медийно правораздаване. Кънев категорично показва в сигнала си, че засяга основния прокурор Иван Гешев. Според евродепутата, той раздава " телевизионно правораздаване ".
3. Чистката в Българска национална телевизия и Нова телевизия. Конкретно тук Кънев показва Българска национална телевизия и назначението на Емил Кошлуков за общоприет шеф, като обръща внимание на историята за стажа му в " Алфа ТВ " като програмен шеф, което му разрешава да дава отговор на условието за опит за най-висшия управителен пост на Националната телевизия. За Нова телевизия, Кънев показва, че е купена от ръководителя на КРИБ Кирил Домусчиев, който имал тесни връзки с държавното управление.
" В околните дни ще подхваща последващи дейности, в т.ч питания и сигнали до Европейската комисия, президента на Европейска комисия фон дер Лайен и отрасловите комисари ", заканва се Кънев. И разяснява, че не желае България да е образец за безвластие, каквото има в Унгария и Полша.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР