Обажданията от шефа ни по време на лятната отпуска могат

...
Обажданията от шефа ни по време на лятната отпуска могат
Коментари Харесай

Проучване: Обаждане от шефа по време на отпуск вдига адреналина повече от бънджи

Обажданията от шефа ни по време на лятната отпуска могат да вдигнат адреналина повече, в сравнение с скок с бънджи. Това сочи анкета, извършена от ирландска компания. Крият ли опасности неочакваните служебни позвънявания, отговорът потърси Цанка Николова.

Три, две, едно.. и скок! Сетивата се изострят, адреналинът се повишава и човек полита в безкрая! Там, където се усеща свободен!
Илия: Филм. Много огромен филм!Какво усети? Голям адреналин!
Страх има директно преди скока. А стресът е съвсем същият като служебно позвъняване от шефа по време на отмора, съгласно ирландско изследване. Смелчаците обаче залагат на скока от високо.

Ердал Амедов: Мисля, че това е по-опасният вид.БНТ: Вдига се адреналинът? Със сигурност. В момента, в който застана на моста ще усетя.Илия: На кой ще му е прелестно да му звънят като почива?
Според психолозите, в случай че сме наясно, че шефът може да ни потърси, стресът ще бъде по-малък. Затова е хубаво да знаем авансово.

Николай Димитров, учредителен съветник: Когато ни звънне шефът с нещо изключително и нещо незабавно, а ние нямаме достъп, даже в случай че щете до ресурса, с който да решим сходна обстановка, това неизбежно води до доста по-голям стрес, в сравнение с в естественото всекидневие.проф. Иво Петров, завеждащ клиника по кардиология и ангеология: Екстремни обстановки в професионалния живот и в всекидневието, те са доста постоянно психически стресови обстановки, които могат да бъдат по-стресиращи, в сравнение с борбата за живот.
Повишаването на стресовите хормони кортизол и адреналин могат да доведат до нарушавания в целия организъм, а оттова и до меланхолия, хронична отмалялост, главоболие и мигрена.

проф. Иво Петров, завеждащ клиника по кардиология и ангеология: Честият стрес води доста постоянно и до нарушавания освен хронични, а даже и остри, т.е. един ексклузивен стрес може да докара и до инфаркт, и до инсулт, тъй че би трябвало да бъде избягван.Николай Димитров, учредителен съветник: Може да провокира разнообразни реакции - от това да се подразним до това да загубим съня си даже, в случай че щете, за известно време, до момента в който се реши обстановката.
За да се спасим от напрежението, би трябвало да се пазим от него. С уравновесен метод на живот и хармонични връзки с околните. И диалози единствено през работно време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР