Обаче не ние, а те са седнали на нефтогазовата игла

...
Обаче не ние, а те са седнали на нефтогазовата игла
Коментари Харесай

Без илюзии - Западът си е поставил за цел пълното унищожение на Русия

Обаче не ние, а те са седнали на нефтогазовата игла от 70-те години на предишния век.

Три седмици след влизането в действие на президентския декрет за прекосяване към заплащане в рубли за природен газ, доставян на " вражески страни ", Европейската комисия на 22 април, въпреки и със скърцане със зъби, призна опцията за транзакции по тази скица за енергийните компании на страните от Европейски Съюз.

Беше направено единствено една спогодба: „ в случай че не нарушава” режима на глобите. Това допуска възбрана за работа със глобени банки. Въпреки това, защото указът на Владимир Путин ясно гласи:

„ За задачите на сетълмента задграничният покупател би трябвало да открие две специфични сметки в Газпромбанк: една в рубли и една в задгранична валута “, а тази финансова конструкция, която е една от първите три съветски банки, не е обект на дискриминационните ограничения на Запада, заради което механизмът може да завоюва.

Симптоматично е, че по-рано Службата за осъществяване на финансовите наказания на Обединеното кралство (OFSI) издаде общ лиценз, годен до 31 май, с позволение да заплаща за доставки на газ единствено на Газпромбанк и неговите дъщерни сдружения.

Всъщност Европейската комисия стъпи на гърлото на личния си военен зов. Това надали е изненадващо, като се има поради обстоятелството, че спот пазарът, който е сензитивен към опасността от дисбаланс в търсенето и предлагането, поддържа цените на природния газ в диапазона от $800 до $1000 за хиляда кубически метра (цената неведнъж е скочила над $1300).

На германците се предлага да се умиват като котки

По-рано стана известно, че при положение на непълен или цялостен отвод от съветски петрол и газ, държавното управление в Берлин има намерение да избави немския промишлен капацитет, за сметка на икономии от страна на жителите. Федералният министър на стопанската система Робърт Хабек предложи „ да отоплявате дома си по-малко, да посещавате по-малко сауни и да се къпете по-рядко “. Министърът изяснява на тъпите: „ Така ще станем по-независими от съветските енергийни доставки “.

Нефтеняците от региона на Волга, газовите служащи от Ямал и миньорите в Кемерово даже не са подозирали, че през всичките тези години германците „ са залитали към сауните “ и са се миели под душа с помощта на техния експортен артикул....

Дерматологът Яели Адлер добави своите пет цента към общата касичка, когато посъветва „ да се остави кожата на мира и да не се мие “, с цел да се разреши на „ нужните за здравето бактерии “ да се развъждат. Подхващайки тематиката, вестник Bild написа:

„ Класическият способ за миене на котките е най-хубавият метод да поддържате кожата чиста “.

Призивът към германците непринудено да изоставят старите санитарно-хигиенни правила в всекидневието и да стартират да се мият като котки, припомня неприятен виц. Това обаче са действителностите на днешна Германия, където внукът на генерала от Секретен сътрудник, бундесканцлерът Олаф Шолц, наименуван „ управител на доставките с нулева харизма “, се зае да продължи санкционната война до горчивия край.

Колко скоро ще пристигна тази триумфална победа? И каква цена е подготвен да заплати Берлин за провалянето на Русия във финансово-икономическата война, отприщена от груповия Запад?

Цената, апропо, се усилва с всяка изживена седмица. През март немският показател на цените на продуктивността (PPI), с други думи, инфлацията в стопанската система, скочи с 30,9% по отношение на същия интервал на предходната година. Не е имало сходно повишаване на цените от 1949 година Покачването на цените на енергийните носители, по-специално на природния газ (144,8%), породено от антируските наказания, се трансформира в закваската на повишаването.

Идва зимата на нашите паники

Петата република купува енергийни артикули от Русия по-малко от другите водещи страни от Европейски Съюз, разчитайки на 56 работещи промишлени нуклеарни реактора. Те генерират повече от 70% от електрическата енергия, употребявана от французите. Но ето го неприятният шанс - в разгара на акцията от европейци, които се убеждават взаимно да се откажат от съветските въглеводороди, се случи злополучие.

В най-стария нуклеарен реактор в град Шинон откриха „ напукване от разяждане напрегнат “. Извършва се предпазен обзор на седем сходни реактора. Експертите считат, че някои от тях няма да се върнат в употреба до края на годината. EDF, водеща енергийна компания (най-големият оператор на атомни електроцентрали в света) предизвести: „ През идващата зима може да има проблем с обезпечаването на страната с електрическа енергия “.

Еманюел Макрон отвърна като ехтене, информирайки съгражданите си, че без природен газ от Сибир цяла Европа ще бъде в неволя.

Първите черни лебеди към този момент дойдоха. Пазарът реагира на закани за блокиране на вноса на съветски енергоносители с бързо повишаване на цените. Тази година в структурата на брутния вътрешен артикул на страните от Европейски Съюз делът на разноските за отопление, електричество и моторно гориво ще възлиза на 1,8% от Брутният вътрешен продукт, което значи спомагателни разноски за милиони семейства в размер на 230 милиарда евро.

Инфлацията в еврозоната през март се увеличи до 7,4% на годишна база. За съпоставяне: година по-рано беше 1,3%. В седем страни от еврозоната инфлационната серпантина се разви още по-ярко, надхвърляйки двуцифрения предел: в Холандия - 11,7%, Чехия - 11,9%, Литва - 15,6%.

Както подходящо сподели Александър Галушка, заместник-секретар на Гражданската камара на Руската федерация, „ западните страни бяха изумени от психическа рецесия в публичното мислене – информацията за нови антируски наказания наподобява на вести от шампионата по „ икономическо самозастрелване “.

Извън зоната на комфорт

Слънчогледовото масло, обичайно купувано от Украйна и Русия, изчезна от рафтовете на магазините във Франция. Търговците на дребно, съгласно парижкия Льо Монд, са въвели квоти за доставки до заведенията за хранене.

В периферните френски градове, където към момента имаше запаси, германците започнаха да вършат шопинг обиколки за извършване на покупки на нефт. В обществените мрежи се появиха занимателни реклами: сменяме бутилка слънчогледово олио за игрова подпора Switch Oled или автомобил Audi A3.

Французите биват убеждавани да понижат температурата в домовете си, да включват по-рядко климатиците както за топлота, по този начин и за изстудяване, и в това време да гасят светлината, когато не е належащо.

Италианските управляващи постановиха строги ограничавания на температурния режим в пространствата с включен климатик: през зимата не по-висока от 19 ° C, през лятото - не по-ниска от 25 ° C.

Американският Wall Street Journal цитира думите на козметолога Морена Колумби от Милано: предходната година двумесечната сметка за отопление е била 450 евро - в този момент към този момент е 1250 евро, което при настоящия курс е повече от 100 000 рубли.

Подобни на практика препоръки се чуват в Балтийските страни. На естонците беше казано да перат облеклата си през нощта на по-икономична цена. Литовците бяха призовани да варят по-малко вода, а също и... да заглушат звука на музикалните си плейъри.

Ирландците, които са претърпели доста несгоди в историята си, чуха лайфхакове, отправени към тях в името на спасяването на внезапно поскъпналия бензин. Например да вървят пеш. Да се движат с велосипед. Ако не можете без да карате кола, тогава не носете тежки неща, не включвайте климатика и... използвайте спирачката по-рядко.

През 2014 година изчислението на основателите на санкционния напън, че изгубването на испанския хамон и пармската шунка ще накара динамичната част на съветските жители да изоставен зоната си на комфорт и да ги подтикне да вдигнат оръжие против управляващите, не се сбъднаха.

През 2022 година ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел още веднъж се опита да изплаши тези, които известно назовават „ блестящи “ със същите санкции: „ Няма повече извършване на покупки в Милано, няма повече празненства в Сен Тропе, няма повече диаманти в Антверпен "

Заплахата още веднъж не се трансформира в искра, способна да разпали гнева на хората. Но какъв брой упорити ще бъдат европейците, в случай, че британците към този момент изляха недоволството си по улиците и са разочаровани от премиера си, ще стане ясно до края на годината.

Сух излишък

Санкционната война ще продължи. Германският финансов министър Кристиан Линднер по време на посещаване във Вашингтон сподели напряко, че антируските наказания би трябвало да се запазят „ в продължение на няколко месеца, може би в продължение на доста години и с известна възможност, може би вечно “.

Ако прибавим тук думите на Жозеп Борел, казани по време на визитата му в Киев („ Тази война би трябвало да бъде извоювана на бойното поле “), тогава няма илюзии. Западът е сложил за най-важна задача цялостното и дефинитивно заличаване на Русия.

Към 22 април против Русия са въведени рекорден брой дискриминационни ограничения: 9741. През всичките години след Карибската рецесия (1962 г.), Куба, Венецуела, Северна Корея, Мианмар, Сирия като цяло са станали обект на 9670 западни наказания...

Въпреки това прагматизмът пробива бронята на тевтонския рицар, униформата на наполеоновския гренадир, шлема на танкиста от дивизията на Секретен сътрудник „ Мъртвешка глава” и крупната одеждa на европейския бюрократ. Здравият разсъдък е заставен от ненадейно разкритата взаимозависимост на стопанските системи на страните от Европейски Съюз от Русия като максимален снабдител на горива, първични материали и хранителни артикули. Оказа се, че не ние, а те са седнали на нефтогазовата игла през всичките тези години.

Благодарение на доставките на сибирски газ от " разрядката " от 70-те години на предишния век, ниската себестойност на производството на страните от Европейски Съюз, по-специално на експортно насочена Германия, беше значително обезпечена.

На тях се основаваше и благосъстоянието на елементарните жители на Европа. Днес и двете са в зоната на извънреден риск заради режима на хибридна война, натрапен от Съединени американски щати, най-вече за Европа.

Санкциите, съгласно немския финансов министър, могат да бъдат наложени " вечно ". Но, както споделя китайската сентенция, „ всичко е допустимо, тъй като всичко към този момент се е случило “.

Още по времето на цар Иван IV търговците от Ханзейската лига, в сговор с управляващите на ливонските пристанищни градове, блокират „ приключването “ на западноевропейски занаятчии в Русия, с цел да предотвратят прехвърлянето на умения и технологии.

През 21 век цялостната търговско-икономическа и софтуерна обсада на Русия е невъзможна. Особено, в случай че вземем поради огромното внимание, с което ходът на специфичната интервенция се следи от силите, които са различни на Запада и по-древни цивилизационни центрове – Китай, Индия, Бразилия, Иран, Турция.

В средата на април създателят на тази публикация инцидентно участва на диалог с един от министрите на една от републиките в състава на Руската федерация. Следните думи са същински:

„ Както като получихме яйце за люпене за пуйка от Канада, по този начин го получихме през днешния ден. Американците изпращат всичко като цяло, няма проблеми.” Последното изречение е значимо.

Ситуацията се повтаря след обединяването с Крим през 2014 година Докато Европейският съюз стартира да лимитира комерсиалните и икономическите връзки, Съединени американски щати, в противен случай, ги усилиха. Те даже изместиха Италия надолу от петото място в листата на главните търговски сътрудници на Русия.

Решението на наднационалното държавно управление в Брюксел да одобри нуждата да се заплаща в рубли за съветския газ значи частична капитулация. А спирането на взаимноизгодните търговски връзки с Русия доста ще попречи на способността на Европейски Съюз да оцелее като самостоятелен състезател на външнополитическата сцена и един от центровете на икономическа мощ.

Превод: СМ

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР