Оазисите сред пустинята не съществуват само в приказките. Депресията Данакил

...
Оазисите сред пустинята не съществуват само в приказките. Депресията Данакил
Коментари Харесай

Оазис сред пустинята

Оазисите измежду пустинята не съществуват единствено в приказките. Депресията Данакил е формирана от разминаването на три тектонски плочи в Африканския рог. Тя се счита за едно от най-негостоприемните места на света, към което обаче има все по-голям интерес.

Причина за него са най-много няколкото езера посред пустошта. Те са зелени и жълти, тъй като водата в тях има високо наличие на сяра и киселина, което я прави рискова. Освен това, са доста, доста солени.

Затова тези оазиси не са изключително добра концепция за изстудяване, в случай че попаднем в пустинята в Северна Етиопия, която е и една от най-горещите точки на света. Но от време на време красивите и забавни фрагменти изискват жертви.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Her Gün 1 Yeni Kamp Yeri (@kampyeri) на Авг 16, 2019 в 11:05 PDT

Подобна направи травъл блогърката Бриджит Такрейл, част от дуото зад Expedition Earth. В обществените мрежи се популяризира фрагменти по какъв начин тя излиза от едно от езерата със зелена вода. Освен оцветена, тя е и толкоз солена, че е мъчно да се задържиш в нея , написа Daily Mail.
 Какво прави тази апаратура в пустинята Намиб
Какво прави тази апаратура в пустинята Намиб

И коя е песента, която звучи от тонколоните

Ако сме задоволителни авантюристи и концепцията да посетим Данакил ни звучи привлекателна, би трябвало да бъдем доста деликатни, тъй като депресията е много рисково място наоколо до Еритрея. Затова наложително би трябвало да имаме гид и защита.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР