ОАЕ призоваха за незабавно прекратяване на огъня в Газа на

...
ОАЕ призоваха за незабавно прекратяване на огъня в Газа на
Коментари Харесай

ОАЕ настояват за незабавно прекратяване на огъня в Близкия изток

ОАЕ приканиха за неотложно преустановяване на огъня в Газа на срещата на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (СС на ООН) в понеделник, заявявайки, че притеснителният брой деца, убити в Газа, е „ леке “ върху моралната съвест на света, предава Аларабия.

Лана Нусейбех, непрекъснат представител на ОАЕ в Организация на обединените нации, съобщи, че животът на палестинците заслужава идентична отбрана, добавяйки, че броят на палестински деца, убити в Газа през последните три седмици, е надвишил общия брой деца, убити в спорове в международен мащаб през последните четири години.

„ Това би трябвало да петни моралната ни съвест, в случай че нищо друго не го прави “, сподели тя, имайки поради 3457-те деца, убити в Газа. „ Нуждаем се от преустановяване на огъня в този момент “, добави Нусейбех.

ОАЕ, като арабски представител в Съвета, прикани за изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в понеделник, търсейки обвързваща резолюция, изискваща Израел да одобри филантропична пауза на боевете в Газа.

ОАЕ е променлив член на Съвета за сигурност за 2022-2023 година

Нусейбе сподели, че Съветът на Организация на обединените нации подценява преобладаващото болшинство от народи в поддръжка на преустановяване на огъня, имайки поради гласуването на Общото заседание на 27 октомври за филантропична пауза в Газа.

„ Барабаните на войната бият “, сподели тя и добави, че Съветът не служи на сигурността на Израел, като му разрешава да продължи.

„ Това, за което ние и 121 страни се застъпваме, може да е по-трудният път, само че историята ни предизвестява за следствията, в случай че не го поемем ", съобщи представителят.

Час откакто Израел стартира своята интензивна наземна интервенция в Газа в петък, Общото заседание на Организация на обединените нации гласоподава със 122 против 14, с 55 въздържали се, за филантропична пауза в Газа. Докато резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации са правно обвързващи, резолюциите на Общото заседание на Организация на обединените нации не са – те просто отразяват позицията на разнообразни народи.

Представителят на ОАЕ в Организация на обединените нации също сподели, че лечебните заведения и учебните заведения на UNRWA са предпазени обекти според интернационалното право и известията, че би трябвало да бъдат евакуирани, не вършат насочването към тях законно.

Тя имаше поради неотдавнашните предизвестия от израелските управляващи към Палестинския червен полумесец и болничното заведение Ал-Кудс в Газа, изискващи неотложно изтегляне на здравното заведение, в което са настанени 400 пациенти и близо 14 000 разселени палестински цивилни.

В понеделник израелски въздушни сили удариха региони покрай лечебните заведения Ал Шифа и Ал Кудс в град Газа, оповестиха палестинските медии.

Нусейбех също акцентира повишаването на насилието в окупирания Западен бряг на фона на продължаващите бомбардировки от Израел на Ивицата Газа и осъди възходящите офанзиви против здравни заведения и уреди на UNRWA.

Напрежението на Западния бряг нараства през последните седмици. Има нарастване на израелските набези против бежански лагери и конфликти сред палестинци и заселници на Западния бряг.

Повече от 100 транспортни средства на израелската войска нападнаха град Дженин в северната част на Западния бряг рано сутринта в понеделник, убивайки четирима палестинци и ранявайки девет, заяви Палестинската държавна осведомителна организация (WAFA). Израелските армейски транспортни средства нахлуха в Дженин с дрон от горната страна, стреляйки във всички направления, в това число изстрелвайки ракети по бежанския лагер в Дженин и с булдозери част от стената на болничното заведение Ибн Сина.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР