O3b mPOWER е от ключово значение за свързването на отдалечени

...
O3b mPOWER е от ключово значение за свързването на отдалечени
Коментари Харесай

Внедряват революционна система за комуникации в Африка

O3b mPOWER е от основно значение за свързването на отдалечени райони

Системата O3b mPOWER ще даде терабайтова връзка в световен мащаб
(илюстрация: SES)

Orange е първият международен телекомуникационен оператор, който интегрира в своята мрежа революционна система за връзка с терабайтови благоприятни условия O3b mPOWER през спътник, с цел да поддържа възходящото търсене на съгласуваност в Африка, оповестиха от SES.

O3b mPOWER, която се създава сега от SES, е единствената в света система за широколентов достъп през спътници, които се намират отвън геостационарна орбита (NGSO), с напълно обезпечено финансиране.

Разположена единствено на 8000 километра от Земята, системата ще зарежда решения с висока пропускателна дарба с ниска инертност, които могат да бъдат интегрирани безпроблемно в съществуващите наземни мрежи.
още по тематиката
Когато стартира да действа през 2022 година, O3b mPOWER ще даде терабайтова връзка в световен мащаб, с цел да задвижва цифровата промяна и достъп до облачни услуги на практика на всички места на планетата.

Съзвездието от гъвкави O3b mPOWER спътници в междинна околоземна орбита ще имат висока пропускливост и ниска инертност, всеки с до 5000 изцяло управляеми лъчи, които могат да се изместват и мащабират в действително време, с цел да отговорят на потребностите на клиентите.

Системата е доста подобаваща за вътрешен клетъчен продан и симултанен продан в интернационалните приложения за IP трънкинг. Orange е един от клиентите, които на най-ранен стадий се възползва от услугите на SES от ново потомство, ръководени от O3b MEO, още през 2017 година

Orange е стратегически сътрудник на SES с огромното си наличие в Африка и Близкия изток и със сателитен порт в няколко страни на континента. Революционната система ще разреши на оператора да предложи широколентова и безпроблемна съгласуваност, като в същото време разшири географския си обсег.

Освен това Централноафриканската република и Orange ще употребяват единствената мулти-орбитална мрежа в света, със спътници в междинна околоземна и геостационарна орбита на SES, за свързване и агрегиране на 2G/3G трафик от отдалечени базови станции в цялата страна до главната мрежа в столицата Банги.

Това дава на оператора обединен източник за клетъчна свързаност и главен IP трафик, както и безпроблемно превключване сред услугите в междинна околоземна и геостационарна орбита.

„ С новаторската система O3b mPOWER, Orange и SES вършат гражданска война на пазара на телекомуникации и в метода, по който мрежите могат да бъдат разширени и усъвършенствани ”, съобщи Джей Пи Хемингуей, изпълнителен шеф на SES Networks.

Със своята дарба да зарежда необятен набор от телекомуникационни потребности, в това число клетъчен продан на данни и високоефективна облачна съгласуваност, O3b mPOWER – дружно с останалата наземна инфраструктура – е от основно значение за свързването на отдалечени райони по най-икономически преференциалния метод, добави Хемингуей.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР