О, много добре!“ – такава беше реакцията на Винченцо Лупатели,

...
О, много добре!“ – такава беше реакцията на Винченцо Лупатели,
Коментари Харесай

Финансовата подкрепа за спорта в Каварна впечатли делегатите на ACES Europe

О, доста добре ! “ – такава беше реакцията на Винченцо Лупатели, представител на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта - ACES Europe, откакто разбра, че 10% от общинския бюджет на Каварна се заделя за спорт. Италианският специалист е част от делегацията, която би трябвало да се запознае с изискванията на спорт в морския град и да оцени кандидатурата на Каварна за Европейски град на спорта 2020. Каварна катдидатства в категорията „ Малки общини “, а мотото ѝ е „ Да спортуваш е съвременно “. Друг български град – Пазарджик е претендент за тази купа в категорията „ Големи общини “.

Ръководителят на общинската работа „ Спорт и юношески действия “ Павел Станев срещна делегатите със спортните бази в града, както и с другите държавни и интернационалните шампионати, на които е хазаин.

Кметът на Каварна Нина Ставрева връчи на делегатите „ златни писма “, подписани от нея и от златните ни спортисти – Мария Гигова, Мария Петрова, девойките от националния тим по художествена гимнастика. Писмата са в особено направени тубуси, наподобавящи тези от щафетите. Това е алегорично предаване на щафетата на ACES Europe, чийто ред е да разгласи решението си за кандидатурата на Каварна за Европейски град на спорта 2020.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР