О чаква се захлаждане, но то няма да е с

...
О чаква се захлаждане, но то няма да е с
Коментари Харесай

Предстои захлаждане още тази нощ, отиде ли си лятото

О чаква се захлаждане, само че то няма да е с стремително намаляване на температурите. Това захлаждане ще е последователно и ще се усети първоначално и средата на идната седмица.

Това съобщи в предаването климатологът Симеон Матев.

Първото намаляване на температурите ще е още тази нощ.

"През уикенда ще бъде топло, само че не толкоз, колкото сме привикнали през миналите седмици ", уточни Матев.

По думите на климатолога захлаждането ще продължи няколко дни, след което температурите ще се завърнат към "една късно лятна или ранно есенна идилия ".

Астрономическата есен настава на 22 септември в 22:21 минути.

Повече за времето в петък

Днес от запад облачността ще се усилва и след обяд над западните региони ще бъде най-вече купеста и купесто-дъждовна. На места там ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Има условия и за градушки.

През нощта против събота преваляванията ще продължат и ще обзет и източните региони. Ще духа слаб южен вятър, който по здрач последователно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

В Източна България ще продължи да духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 30° и 35°. Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца.

Това заяви за Агенция "Фокус " дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще доминира слънчево време. От запад облачността ще се усилва и до вечерта на обособени места ще превали. Ще духа сдържан югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха: 25°-27°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще се усилва и след обяд над масивите от Западна България ще е купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа сдържан западен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра - към 15°.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР