NÖ Open, първи кръгДимитър Кузманов – Юлиан Ленц 7-6(5), 2-6,

...
NÖ Open, първи кръгДимитър Кузманов – Юлиан Ленц 7-6(5), 2-6,
Коментари Харесай

Димитър Кузманов претърпя поражение на старта в Тулин


NÖ Open, първи кръг

Димитър Кузманов – Юлиан Ленц 7-6(5), 2-6, 1-6

Димитър Кузманов отпадна в първи кръг на Чалънджър шампионата в австрийския град Тулин след проваляне от международния №409 Юлиан Ленц. Българинът изигра мощен първи сет, само че по-късно представянето му бе повлияно от контузия, поради която се нуждаеше от няколко медицински спирания.

Кузманов записа повече асове (11-8) и направи по-малко двойни неточности (5-7), само че все пак Ленц бе по-резултатен на сервис (60-51). Пловдивчанинът завоюва 59% от точките си на първи начален удар (38/64) и се възползва от две от петте си благоприятни условия за пробив (40%), до момента в който немският квалификант осъществя шест от 12-те си брейкпойнта (50%).

Двубоят не стартира по никакъв начин добре за Кузманов, който позволи ранен пробив и изостана с 0-2. Българинът можеше да се озове в още по-тежка обстановка, само че в третия гейм избави брейкпойнт, а след това съумя да възвърне равенството при 2-2.

Сервисът на Ленц продължи да затруднява Кузманов, като това разреши на германеца да стигне до нов пробив и още веднъж да поведе с два гейма. Втората ни ракета обаче съумя да компенсира неубедителния си на моменти ретур с доста по-добро придвижване по корта, като на няколко пъти изненада своя конкурент с отлични излизания на мрежата. Това му оказа помощ да реализира цялостен поврат, преди Ленц да прекъсне серията му и да изравни за 5-5.

До края на сета пред никого от двамата не с откри нов късмет за пробив и по този начин се стигна до тайбрек. Той стартира с мини-брейк и преднина от 2-0 за Кузманов, само че след това Ленц съумя да изравни, като паритетът се резервира до 5-5. В тези решаващи за изхода от сета моменти сервисът на Кузманов отноов проработи и даде на българина две лесни точки, с които той надви със 7-6(5) в откриващата част.

Първият брейкпойнт във втория сет се откри пред Кузманов при 2-2, само че българинът не съумя да се възползва от положителната опция. Впоследствие този пропуснат късмет му струваше скъпо, защото Ленц стигна до две следващи точки за пробив. Последва дълго разиграване, приключило с форхенд в мрежата от страна на втората ни ракета и по този начин немският тенисист проби за 4-2.

След осъществения брейк Ленц заигра по-агресивно и стартира да излиза по-често на мрежата. Кузманов опита да се възползва от това и да пласира минаващи удари, само че международният №409 бе квалифициран и положителните му рефлекси му донесоха няколко значими точки. В оказалото се последно разиграване в сета квалификантът пласира ретур уинър, който му донесе нов пробив за 6-2.

Ленц продължи да господства и поведе с 3-0 в заключителния сет, само че в това време бе явно, че Кузманов има физически проблем и придвижването му по корта е мощно затруднено. Българинът се завърна на корта след медицинския тайм-аут в почивката след третия гейм, само че при 0-30 в четвъртия още веднъж му се наложи да изиска спиране. Пловдивчанинът и този път съумя да продължи присъединяване си в мача, само че напълно скоро по-късно неговият конкурент записа втори следващ брейк и натрупа задатък от 4-0.

След няколко неубедителни ретура на Кузманов неговият конкурент още веднъж затвърди брейка си, а след петия гейм българинът още веднъж изиска здравно спиране. След него българинът откри актива си в сета с гейм на нула, само че по-късно Ленц също не загуби точка при подаването си и победи с 6-7(5), 6-2, 6-1 след 2 часа и 25 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР