НЗОК да заплаща предоперативната биопсия при диагностицирането на карцином на

...
НЗОК да заплаща предоперативната биопсия при диагностицирането на карцином на
Коментари Харесай

Онколози: НЗОК да заплаща предоперативна биопсия за диагностициране на карцином на гърда, както и гръдните импланти

НЗОК да заплаща предоперативната биопсия при диагностицирането на карцином на гърдата, както и градните импланти. Това е едно от главните претенции, към които се сплотиха онколози по време на кръгла маса, сподели в националния пресклуб на Българска телеграфна агенция доктор Красимир Шопов, хирург в Александровска болница. По думите му лекарите упорстват НЗОК да заплаща и консуматива при интраоперативното лъчелечение при карцином на гърдата, който сега се заплаща от пациента и е на стойност 1200 лева

Ако Касата заплаща предварителната биопсия, ще се избегнат неточности в диагностицирането и в стадирането на болестта, единомислещи са лекарите. Според тях би трябвало Касата да заплаща и за предварителните хормонални проучвания, които в този момент костват към 200 лева Средната цена на един гръден имплант е 1000-1300 лева, уточни доктор Шопов.

Според лекарите би трябвало да се увеличи финансирането на клиничните пътеки за лекуване на рак на гърдата, както и тези, по които се лекуват доброкачествените формирания на гърдата.
Позицията на онколозите ще бъде изпратена на Българския лекарски съюз, както и на НЗОК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР