Нюйоркският магазин Russ & Daughters е издържал на много предизвикателства

...
Нюйоркският магазин Russ & Daughters е издържал на много предизвикателства
Коментари Харесай

Този магазин преживя испанския грип през 1920 г. Ще уцелее ли и през коронавируса?

Нюйоркският магазин Russ & Daughters е издържал на доста провокации като испанския грип сред 1918-1920 година, войни, рецесии, депресии, терористични офанзиви и урагани. Но пандемията на новия ковид е невиждана.

" Това са неразучени води ", споделя пред CNBC Ники Рус Федерман, четвърто потомство съсобственик на магазина, който сервира еврейски деликатеси като пушена риба и латковки.

Компанията затвори и двата си ресторанта в Манхатън предходната седмица. Засегнати са всички интервенции на бизнеса.
 Снимка 474296
Източник:

В своята 106-годишна история Russ & Daughters в никакъв случай не са отлагали никого. Сега, за броени дни, компанията е уволнила съвсем половината от личния състав си, сподели Федерман.

" Толкова е мъчно да се каже на хора, които са били толкоз значими за нас, че минимум неприятният вид е да ги освободим като безработни, въпреки и знаейки, че компенсациите за безработица, най-малко тук, в щата Ню Йорк, са неприемливи ", споделя Федерман.

Максималното обезщетение за безработица в Ню Йорк е 504 $ на седмица.

Безработицата в Съединени американски щати доближи рекордни темпове на напредък за седмица, засягайки 6 милиона души. Икономистите чакат тези числа да доближат мащаб, който в Съединени американски щати в никакъв случай не е виждан. Ресторантите бяха наранени изключително тежко поради ограниченията и напъните за обществено разграничаване.
 Снимка 474293
Източник:

" Не можете да кажете на някой да се прибере у дома, в случай че няма пари да заплаща наема си или да изхранва себе си и фамилията си ", сподели Федерман.

" Със сигурност се надявам държавното управление да признае дребните предприятия (и да им отпусне част от тласъците за икономиката) за това, което са - виталната мощ на стопанската система в тази страна ", сподели Федерман.
 Снимка 474298
Източник:

От Russ & Daughters настояват, че ще продължат да доставят продуктите си в цялата страна, до момента в който могат.

" Храната ни е удобна за толкоз доста хора. Тя им припомня от кое място идват, за техните фамилии, основава възприятие за нормалност. Да можеш да предаваш този комфорт на хората в домовете им е в действителност значимо ", споделя още Федерман.

Тя показа и че е следила доста поддръжка от своите клиенти, някои от които са построили връзки с бизнеса в продължение на четири генерации. Сега тази поддръжка е мощно належаща.

" Храната е обич и имаме потребност от нея повече от всеки път ", приключва Федерман.
 Снимка 474295
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР