Нюйоркският катедрален храм Св.Йоан Богослов ще бъде превърнат в полева

...
Нюйоркският катедрален храм Св.Йоан Богослов ще бъде превърнат в полева
Коментари Харесай

Катедрален храм в Ню Йорк ще бъде превърнат в полева болница

Нюйоркският катедрален храм " Св.Йоан Богослов " ще бъде трансфорат в полева болница по време на пандемията, написа в. " Ню Йорк таймс ", представен от Франс прес и ТАСС.

Настоятелите на храма не прецизираха дали в него ще бъдат настанени точно инфектирани с COVID-19, само че не се изключва сходна опция.

В храма ще бъдат разгърнати 9 медицински палатки, в които могат да бъдат настанени минимум 200 пациенти. В криптата на катедралата ще бъдат построени площадки за подготовка на медицинския личен състав.

По думите на свещеник Клифтън Даниъл, настоятел на храма, той за пръв път в своята история ще бъде употребен с сходна цел. " Последната пандемия беше от испански грип през 1918 година, само че тогава светът беше различен и аз нямам доверие катедралата да е била употребена този метод ", съобщи свещеникът, представен от Българска телеграфна агенция.

Агенциите напомнят, че щатът Ню Йорк е един от най-засегнатите от пандемията в Съединени американски щати, където инфектираните са над 130 хиляди, а смъртните случаи - над 4,7 хиляди. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР