Нюйоркският градски съвет в сряда се споразумя да ограничи броя

...
Нюйоркският градски съвет в сряда се споразумя да ограничи броя
Коментари Харесай

Ню Йорк нанесе тежък удар по дейността на Uber и Lyft

Нюйоркският градски съвет в сряда се споразумя да ограничи броя на лицензите за услуги за споделено пътешестване, като да вземем за пример Uber в продължение на една година. Така управляващите удариха съществено фирмите, които разчитат на най-големия град в Съединени американски щати като главен източник на приходите си.
Първият подобен таван, въведен от огромен град в Съединени американски щати, беше част от пакет от ограничения, ориентирани към понижаване на тапите по пътищата и увеличение на заплатите на водачите в резултат на избухливия напредък на транспортни средства чартърен и скока на самоубийствата измежду таксиметровите водачи в Ню Йорк, чиито приходи почнаха да падат.

Кметът на Ню Йорк Бил де Бласио съобщи, че има намерение да подпише пакета ограничения като закон.

„Това деяние ще спре прилива на коли, допринасящи за тапите, които тормозят улиците ни“, сподели той в изказване.

Броят на опериращите в града транспортни средства за споделено пътешестване е скочил от към 12 600 през 2015 година на към 80 000 през тази година , съгласно Комисията за таксиметрови коли и лимузини в Ню Йорк. Около 14 000 таксита също работят в града.

На напъните за ограничение на услугите в Ню Йорк, най-големият пазар на Uber в Съединени американски щати, се опълчиха всички представители на бизнеса, в това число Uber, Lyft и Via.

„12-месечният таван на града за нови разрешителни за транспортни средства ще заплаши една от дребното надеждни благоприятни условия за превозване, като в същото време няма да направи нищо, с цел да поправи метрото или да облекчи задръстванията“, сподели Uber в изказване.

Lyft пък съобщи: „Тези обилни ограничавания ще доведат нюйоркчани назад в ерата на сложното намиране на транспорт, изключително за малцинствата и крайните квартали.“

В имейли до близо 5 милиона нюйоркчани предишния месец Uber сподели, че пасажерите ще бъдат засегнати най-вече от лимита и ще се изправят пред по-високи цени, по-дълги часове на изчакване и по-малко покритие на външните покрайнини на града от водачите ѝ.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР